La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Eleccions Municipals

ERC revoca el candidat a l'alcaldia, Àlfred Pitarch

La formació enceta un nou procés de primàries per triar cap de llista per a les municipals

30/12/2014 | Per NW Revista de Reus

Aspecte de l'assemblea d'ERC celebrada a porta tancada en una imatge facilitada pel servei de premsa del partit.

Aspecte de l'assemblea d'ERC celebrada a porta tancada en una imatge facilitada pel servei de premsa del partit.

L'Assemblea de militants d'Esquerra Republicana de Catalunya a Reus va decidir ahir revocar el candidat a l'alcaldia, Àlfred Pitarch, que havia estat elegit en un procés d'eleccions primàries fa un any. La proposta de revocació partia de l'executiva local, encapçalada per Ester Alberich, i obtenia el 64,7% dels vots. Un 32,3 % dels militants assistents van votar-hi en contra i un 3 % van optar pel vot en blanc. En total, a l'assemblea van assistir-hi uns setanta militants.

Al final de la reunió, que va ser a porta tancada, cap declaració i només una breu nota oficial comunicant el resultat de la reunió, a l'espera que aquesta tarda l'executiva local doni explicacions. Ha trascendit, això sí, que la reunió va tenir en tot moment un to de duresa i que Pitarch es va defensar amb contundència.

La mesura de revocar un candidat a l'alcaldia, sense precedents en la història política local, implica que ERC haurà d'obrir un nou procés de primàries per triar el seu candidat, a només cinc mesos de les eleccions municipals, que seran el 24 de maig.

Notícies relacionades
POLíTICA | ERC
Àlfred Pitarch, alcaldable d'ERC amb el 60 % dels vots

04/10/2013 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

L'Assemblea de militants d'Esquerra Republicana de Catalunya a Reus ha elegit Àlfred Pitarch com a candidat a l'alcaldia per a les eleccions del maig del 2015. L'assemblea, amb una setantena d'assistents, ha hagut de triar entre Pitarch i David Llambrich i, si cal fer cas de les cares i els comentaris a la sortida de la reunió, la contesa entre els dos candidats ha estat cordial. Pitarch s'ha mostrat ambiciós i ha dit que l'objectiu no és només tornar a entrar a l'Ajuntament, si no obtenir l'alcaldia de la ciutat.

POLíTICA | ELECCIONS MUNICIPALS
ERC convoca assemblea de militants amb la proposta de revocar el candidat Àlfred Pitarch

18/12/2014 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

"No ens ha fet cas en gairebé res". Aquesta frase resumeix la llista de raons per la qual, finalment, l'executiva local d'ERC ha optat per convocar una assemblea de militants amb la proposta de revocar el candidat a l'alcaldia, Àlfred Pitarch, elegit en primàries dels militants el mes d'octuibre de l'any passat. La decisió es va prendre després d'una reunió entre l'executiva i el mateix Pitarch, fa dues setmanes, en la que es va materialitzar la pèrdua de suport de Pitarch. A la reunió hi van assistir representants de les executives regional i nacional del partit i a la pràctica, va servir per visualitzar que el candidat s'havia quedat sol i sense suports de l'estructura orgànica del partit.