La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | FESTIVAL TRAPEZI

Jordi Gaspar renovarà al capdavant de la Fira del Circ Trapezi

El director podrà marcar la línia del Festival durant els pròxims dos anys.

23/12/2014 | Per NW Revista de Reus

Jordi Gaspar (al centre) contiuarà al front del Trapezi (Foto: Arxiu)

Jordi Gaspar (al centre) contiuarà al front del Trapezi (Foto: Arxiu)

L’Institut Municipal d’Acció Cultural de Reus (IMAC) farà públic abans de finalitzar l’any la ressolució del concurs per la contractació de la direcció artística de la Fira del Circ de Catalunya, Trapezi per a les properes dues edicions 2015/16. Segons ha pogut saber NW, la comissió de valoració, formada per tècnics del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Reus, després de valorar un total de tres projectes presentats, ha decidit tornar a confiar la direcció a Jordi Gaspar, encarregat de marcar les línies artístiques de la fira en les darreres tres edicions i que finalitzava el seu contracte a finals de mes.

Entre les novetats del nou contracte hi ha un augment en l’aportació pressupostada que passa a ser gairebé de 25.000 euros anuals, cinc més que en l’actual contracte i també contempla una disposició de 5.000 euros per a despeses generades pels viatges, dietes i allotjaments, que abans no existía. 

Jordi Gaspar ha estat codirector artístic del festival Trapezi de Vilanova i la Geltrú en l'edició de 2011. També ha estat convidat com a especialista a la realització del diccionari de circ del Termcat. El director del Festival Trapezi també ha participat en la creació dels espectacles "Circ Teatre Modern", "Llits" al Teatre Nacional de Catalunya o "Kerala" del Gran Casino de Aranjuez, "Història d'un soldat", "Trompes i Tabals", "L'home del sac" i "Circulum", i ha participat com a malabarista al Circ Cric. És, a més, fundador de les companyies "Circo de la sombra", "Circudàlics" i "Vatua l'Olla". Gaspar ha treballat com a resident en creació al Theater op the Markt, a Neerpelt (Bèlgica), al Centre National des Arts de la Rue, a Sotteville-lès-Rouen (França), al Theatre de La Garonne La Granerie de Toulouse (França), al CREA a Saint Georges-de-Didonne (França), La Vela de Vilanova i la Geltrú, Ca l’Estruch de Sabadell, i a les escoles de circ de Ginebra, Torino i Madrid.

Notícies relacionades
CULTURA | Trapezi 2014
Convocat el concurs per nomenar director artístic del festival Trapezi

16/11/2014 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

El govern de Reus sembla que vol acabar el seu mandat deixant ben lligat un dels assumptes que més maldecaps li ha generat durant el mandat: la gestió de la Fira Festival de Circ Trapezi. Després que el regidor, Joaquim Sorio, arrenqués la seva gestió amb la contractació fallida de la direcció del festival i d'una sèrie de decisions que acabaven afectant la seva qualitat, es vol tancar l'assumpte amb la contractació del director artístic. El plec de cláusules que regula el concurs fa pensar que l'actual director, Jordi Gaspar, té totes les opcions de poder repetir.