La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | ELECCIONS MUNICIPALS

ERC convoca assemblea de militants amb la proposta de revocar el candidat Àlfred Pitarch

Els militants podran jutjar el dia 29 la feina del candidat durant l'últim any votant si el mantenen com a cap de llista

18/12/2014 | Per NW Revista de Reus

Àlfred Pitarch i David Llambrich encaixen després de conèixer el resultat de les primàries en què es van enfrontar l'octubre de 2013. (Arxiu)

Àlfred Pitarch i David Llambrich encaixen després de conèixer el resultat de les primàries en què es van enfrontar l'octubre de 2013. (Arxiu)

L'executiva local d'ERC a Reus ha convocat per al dia 29 d'aquest mes una assemblea de militants amb la proposta de revocar el candidat a l'alcaldia triat en les eleccions primàries que es van celebrar el mes d'octibre de l'any passat, Àlfred Pitarch. En una crisi sense precedents, la decisió  de l'executiva s'ha pres després que, fa dues setmanes, se celebrés una reunió entre l'òrgan dirigent i el mateix Pitarch, a la que també hi van assistir un representant de l'executiva regional del partit i un altre de la nacional. La conclusió clara d'aquesta reunió va ser que el candidat havia perdut la confiança dels òrgans de govern del partit, tant a nivell local, com regional i nacional. Pitarch i el seu equip es quedaven sols.

Es fa difícil preveure quin pot ser el resultat de l'assemblea. Però sembla clar que Pitarch hauria perdut el suport d'un important grup de militants que va apostar per ell a les primàries (Pitarch va guanyar David Llambrich). Això, sumat al resultat obtingut per la nova executiva local fa pocs mesos, fa pensar que l'opció de la revocació té serioses possibilitats de guanyar. "És evident que es tracta d'una decisió incòmoda i greu, però hi ha moltes raons que la justifiquen", s'explica des de fonts de l'executiva. Són conscients de la imatge que es dóna "revocant un candidat que va ser presentat pel mateix president del partit en un acte públic al Bartrina" no és la millor de les possibles. 

També es fa difícil conèixer amb precisió quines són les causes que justifiquen la proposta de revocació. El fet que les raons siguin per actuacions no públiques de Pitarch ha agafat per sorpresa molts militants i simpatitzants del partit. El principal error de Pitarch hauria estat no donar joc a l'executiva en la seva particular estratègia electoral. Quan Pitarch va ser elegit, l'executiva local la presidia Jordi Torres i les fonts consultades expliquen que amb l'arribada d'Ester Alberich i el seu equip, el candidat no ha canviat la seva forma de treballar: "S'han tancat molt, ell i el seu equip, i han fet coses sense haver consultat a ningú", expliquen. L'actitud de Pitarch amb la plataforma De Nou Reus o les converses mantingudes amb CiU, a més de compromisos adquirits amb diverses persones a complir en cas de formar part del govern municipal són part de la llista de retrets que se li fan a Àlfred Pitarch. En el cas dels contactes de CiU, està clar que la coalició que dóna suport a l'alcalde ha començat a manternir contactes de cara a buscar suports per als pactes post-electorals que han de servir per formar govern, i haurien trobat un Pitarch molt condescendent. A més, se li va proposar crear un grup de treball entre l'equip de Pitarch i l'executiva, "però no li ha fet cas".

Així les coses, l'assemblea de militants del dia 29 haurà d'afrontar una decisió complicada i un debat molt intens. Des del punt de vista de l'executiva, és probable que la principal dificultat sigui afrontar la decisió sense oferir cap alternativa de candidat. Sense descartar sorpreses d'última hora, en aquest escenari l'executiva haurà de demanar un vot de confiança i anunciar una nova assemblea per elegir nou candidat, sempre que la revocació s'imposi en la votació.

Mentre, Àlfred Pitarch manté silenci. Però el seu equip de campanya i el grup de treball format per militants i independents ja han dit a través de la xarxa social facebook que "estem a l'espera de conèixer els motius reals pels quals el candidat per ERC a l'alcaldia de Reus ha de passar una revàlida després de catorze mesos de ser escollit en un procés de primàries entre els militants de la nostra secció local".

 

Notícies relacionades
POLíTICA | ERC
Àlfred Pitarch, alcaldable d'ERC amb el 60 % dels vots

04/10/2013 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

L'Assemblea de militants d'Esquerra Republicana de Catalunya a Reus ha elegit Àlfred Pitarch com a candidat a l'alcaldia per a les eleccions del maig del 2015. L'assemblea, amb una setantena d'assistents, ha hagut de triar entre Pitarch i David Llambrich i, si cal fer cas de les cares i els comentaris a la sortida de la reunió, la contesa entre els dos candidats ha estat cordial. Pitarch s'ha mostrat ambiciós i ha dit que l'objectiu no és només tornar a entrar a l'Ajuntament, si no obtenir l'alcaldia de la ciutat.