La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Política Cultural

Ajuntament i Diputació, en desacord per la nova gestió del Teatre Fortuny

La Diputació es planta en un 33% de participació, que l'Ajuntament voldria incrementar fins al 49%

04/12/2014 | Per NW Revista de Reus

La gestiódel Teatre Fortuny centra el debat entre Ajuntament de Reus i Diputació de Tarragona.

La gestiódel Teatre Fortuny centra el debat entre Ajuntament de Reus i Diputació de Tarragona.

La gestió del Teatre Fortuny de Reus continua generant maldecaps al govern municipal de Reus. Després de la sortida de la Generalitat i de la pràctica dissolució del Consorci que formaven el Govern, l'Ajuntament i la Diputació, ara toca aprovar el pressupost del que queda de Consorci i l'Ajuntament no se'n surt amb la seva intenció que la Diputació incrementi la seva participació en el finançament del Teatre. L'Ajuntament voldria que la Diputació passés de l'actual 33 % de participació en els costos, al 49%. D'aquesta manera, l'aportació municipal es veuria reduïda de forma considerable. La Diputació, però, no vol anar més enllà de l'actual percentatge. De fet, la institució provincial ja té aprovats els pressupostos per al 2015, que tenen assignats 250 mil euros a la partida del Consorci del Fortuny, exactament la mateixa que hi ha hagut durant el 2014. Per tant, i tot i que algunes fonts consideren encara obertes les negociacions, la Diputació ha deixat clar que no té intenció d'incrementar la seva aportació. 

Cal tenir present que en l'anterior Consorci, la Generalitat aportava el 52 % del pressupost, la Diputació, el 33% i l'Ajuntament, el 15%. Si la Diputació no cedeix, l'Ajuntament hauria d'incrementar el seu 15% fins al 66%, la qual cosa suposaria un augment molt gran de la seva aportació, cosa que l'Ajuntament voldria evitar donada la situació econòmica del consistori.

La discussió té un nou capítol en la redacció dels estatuts del nou ens de gestió, que es crea fruit de la sortida de la Generalitat del Consorci que ha gestionat fins ara el teatre. Hi ha desacord en un punt important, relatiu a la durada de la vida del nou ens. Mentre l'Ajuntament opta per una durada concreta (que implicaria revisar les coses al cap d'un temps), la Diputació exigeix que els estatuts fixin una durada indefnida, que fa més fàcil, si es dóna el cas, la possibilitat d'abandonar el Consorci per part d'un dels seus dos integrants, sempre que s'avisi amb un període de temps prudencial. La Diputació, doncs, vol garantir-se la possibilitat de sortir amb certa facilitat del Consorci arribat el cas.

Les dues qüestions (pressupost per al 2015 i estatuts) es debatran el dia 11 en la reunió gestora que es farà a la seu del teatre, i que ha estat ajornada en un parell d'ocasions a l'espera de poder arribar a un acord de mínims. Amb una programació per al primer semestre de l'any que ve tancada, els ajustos pressupostaris podrien fer caure algunes de les produccions previstes en un semestre especialment carregat d'activitat.

 

 

Notícies relacionades
CULTURA | Teatre Fortuny
Carles Pellicer confirma la "municipalització" del Teatre Fortuny

15/03/2013 | Per Natàlia Borbonès | comentaris comenta

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha confirmat aquest divendres la pràctica "municipalització" del Teatre Fortuny després que el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, anunciés ahir la propera dissolució del consorci que l'ha gestionat en els últims 25 anys.

CULTURA |
La Generalitat abandona el consorci del teatre Fortuny que prescindeix de Ferran Madico i Lluís Graells

12/04/2013 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

El consorci del teatre Fortuny es mantindrà, però, solament amb presència de l'Ajuntament de Reus i de la Diputació de Tarragona després que avui la Generalitat ha fet públic que l'abandona. La decisió s'ha donat a conèixer durant la reunió que aquesta tarda ha celebrat la comissió gestora. En la trobada també s'ha fet saber que es prescindeix de Ferran Madico i Lluís Graells, director general i gerent, respectivament, del consorci durant poc més d'un any.

CULTURA | Teatre Fortuny
Carles Pellicer: "Del CAER no n'ha quedat res, cap pòsit"

30/05/2014 | Per Francesc Domènech | comentaris comenta

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha dit avui que està "molt content de com s'està portant el Teatre Fortuny", que fa una programació "que no té res a veure amb el nivell de la programació que es feia abans, quan hi havia el CAER". Està content perquè "omplim i repetim representacions". Per tot plegat, Pellicer es pregunta: "Què en queda del CAER?". I respòn ell mateix: "Absolutament res. Cap pòsit. On van anar els diners? Quantes obres es van estrenar amb èxit? Una? Dues? Estem molt millor ara i estic disposat a discutir-ho amb qui sigui".