La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Ocupació

L'atur es manté estable al novembre a Reus mentre baixa en el conjunt de Catalunya

La ciutat té sis aturats més que a l'octubre, i 472 menys que fa un any

02/12/2014 | Per NW Revista de Reus

evolució de l'atur a la ciutat durant els últims dotze mesos (Font: Servei d'Ocupació de Catalunya)

evolució de l'atur a la ciutat durant els últims dotze mesos (Font: Servei d'Ocupació de Catalunya)

L'atur va tenir un comportament estable a la ciutat de Reus durant el mes de novembre, i va créixer només en sis persones, segons les xifres oficials conegudes aquest dimarts. La tendència estable contrasta amb el comportament de les dades en el conjunt de Catalunya, on l'atur ha baixat de 5.481 persones, el descens més intens que s'ha produït en un mes de novembre. La ciutat tenia, a 30 de Novembre, 10.034 persones apuntades a les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya. Gairebé un 20 % de la població activa de la ciutat.

Val a dir que el comportament de Reus és molt similar al que ha tingut el conjunt de la demarcació de Tarragona, on l'atur també s'¡ha mantingut estable, amb un creixement de 20 persones. A final de mes, el nombre d'aturats a la demaracació era de 68.327 persones. 4.368 menys que ara fa un any. El descens interanual ha estat, doncs, del 6 %.

A Catalunya, el nombre d'aturats baixava al novembre, cos que ha permès que des del Govern s'afirmi que les dades "són bones per a un mes de novembre, que acostuma a ser un mes en què l'atur té tendència a pujar". La millor dada, sens dubte, és la comparació amb les xifres de fa un any, que suposen un descens del 8,9%. El cas és que portem 17 mesos consecutius de descens de la taxa internanual. La dada coincideix amb el fet que al novembre s'ha vist incrementat el nombre de treballadors afiliats a la Seguretat Social. Catalunya té 581.652 aturats.

La xifra mensual també ha estat positiva en el conjunt de l'Estat. L'atur ha baixat en 14.688 persones, deixant el nombre total de desocupats en 4,512.116 persones. Ha crescut la'afiliació a la Seguretat Social.