La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Grups municipals

Alícia Alegret decideix deixar l'Ajuntament de Reus

Alegret anuncia que deixa la política activa, i no vol continuar al Parlament

28/11/2014 | Per NW Revista de Reus

Alegret, envoltada d'alguns companys de consistori, en el Congrés del PP en què va ser elegida vicesecretària de l'executiva catalana del PP. Eren altres temps.

Alegret, envoltada d'alguns companys de consistori, en el Congrés del PP en què va ser elegida vicesecretària de l'executiva catalana del PP. Eren altres temps.

La fins fa pocs dies primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Reus i figura clau en l'accés de Carles Pellicer a l'alcaldia de Reus fa tres anys i mig, Alícia Alegret, deixa l'Ajuntament de Reus. El cop rebut dels seus companys de grup municipal que, després de trencar-se el pacte de govern, la van rellevar en una votació interna com a portaveu del grup, ha estat definitiu i ha preferit no continuar sola al consistori. Alegret, doncs, ha passat en dues setmanes del tot al no res a l'Ajuntament de Reus: de tenir la clau de l'estabilitat del govern municipal i una notable quota de poder, a abandonar l'escó municipal.

Si deixar el govern ja va ser un cop, que els cinc regidors que l'acompanyaven al grup municipal votessin unànimement contra la seva continuïtat com a portaveu del grup, en benefici de Sebastià Domènech, ha reblat el clau i ha fet evident el que era un secret a veus: la mala relació que Alegret tenia amb els seus companys i amb la direcció del partit a la cituat i al Camp de Tarragona. Ho ha reconegut ella mateixa en una compareixença aquest matí: "quan algú aixeca un dit a Barcelona, es trenca el apcte de govern, i quan algú aixeca un dit a Tarragona, deixo de ser portaveu municipal", ha dit en al·lusió al dirigent provincial del partit, Alejandro Fernández. I ha anat més enllà: "no vull formar part d'un partit polític on es perden les formes, la humanitat i el seny".

Alegret mantindrà la seva activitat al Parlament de Catalunya, a l'espera de com es resol el calendari electoral català, però ha deixat clara la seva voluntat de deixar la política activa. És més, en cas que la legislatura s'allargui, no descarta deixar l'escó durant els primers mesos de l'any que ve.

En ser baixa a l'Ajuntament, caldrà un relleu. Per llei, li toca al qui va ser número 7 de la llista popular a les eleccions del 2010, Alejandro Ibáñez, aleshores a la candidatura en representació de Noves Generacions del PP.