La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Pacte de govern

L'origen de l'expressió "Pacte del Pollastre"

Un article de Lluís Gibert va utilitzar l'expressió per parlar del pacte CiU-PP a Reus.

12/11/2014 | Per NW Revista de Reus

Foto: Niepce-Arxiu Comarcald el Baix Camp.

Foto: Niepce-Arxiu Comarcald el Baix Camp.

Un article de Lluís Gibert a la tardor de l'any passat va utilitzar per primer cop l'expressió "Pacte del Pollastre" relatiu a l'acord que CiU i PP tenien subcrit a l'Ajuntament de Reus. Més tard, al número 21 de la revista NW, un article d'Albert Arnavat se'n feia ressò i  les xarxes socials van fer seva de seguida l'expressió que Arnavat utilitzava per comentar una foto històrica datada dels anys setanta.

L'article d'Albert Arnavat, sencer, era aquest:


 

Prou Pacte del Pollastre!

 El “Pacte del Pollastre”, expressió forjada per qui serà probablement l’alcaldable d’una candidatura a l’entorn d’Esquerra Republicana de Catalunya a Reus, l’irreductible Lluís Gibert, per referir-se al vomitiu pacte de govern entre Convergència i Unió i els franquistes del Partido Popular a la ciutat, ha de deixar d’existir. La seva desaparició, el seu trencament, és un imperatiu d’higiene democràtica. És una necessitat sentida per la majoria de la població reusenca que veu com un insult el fet que la coalició nacionalista –i conservadora– de CiU que es proclama abanderada del dret a decidir vagi de bracet en un pacte vergonyant, amb un Partido Popular ancorat cada cop més a la ultradreta espanyolista més rància. I ja no valen excuses de mal pagador, elaborades a l’entorn de la fal·làcia que és només un pacte de gestió. Els reusencs n’estem farts de veure com el Partido Popular governa a la nostra ciutat. Farts de veure com l’equip de govern municipal es fa còmplice per omissió en els constants atacs que des del PP es llancen contra Catalunya i les classes populars catalanes. Farts de veure com l’únic que sembla justificar aquest pacte contranatura és l’ànsia de poder a tota costa i continuar remenant el cul a la cadira. Per dignitat nacional, prou Pacte del Pollastre! Fora franquistes del govern municipal!

I si no, potser acabarem veient escenes com la de la fotografia, amb la façana de l’Ajuntament decorada amb domassos amb l’àliga-pollastre, i personatges indesitjables aixecant el braç fent la salutació feixista. Era un 18 de gener de 1970 i se celebrava una concentració d’homenatge als "ex-combatientes" de la província a Reus.


 

Aquí teniu reproduïda la pàgina:

 

Notícies relacionades
POLíTICA | Pacte de Govern
Trencat el pacte de govern entre CiU i PP a l'Ajuntament de Reus

12/11/2014 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha decidit trencar unilateralment l'acord de govern que tenia subscrit amb el PP des de l'inici de l'actual mandat municipal. La pressió rebuda pel paper dels populars en relació a la consulta del 9 de Novembre, que el PP vol portar als tribunals en forma de querella contra el President de la Generalitat, ha fet que Pellicer hagi cedit a aquestes pressions i hagi optat per trencar el pacte, sis mesos abans de les eleccions municipals i amb els pressupostos per al 2015 pendents d'aprovar.