La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | 9N

Els reusencs podran votar aquest 9N als vuit instituts públics de la ciutat

S'ha activat un servei gratuít per traslladar a votar les persones amb problemes de mobilitat

07/11/2014 | Per NW Revista de Reus

Milers de reusencs es van concentrar al Mercadal quan el Tribunal Constitucional va suspendre la consulta popular fa uns dies.

Milers de reusencs es van concentrar al Mercadal quan el Tribunal Constitucional va suspendre la consulta popular fa uns dies.

Els vuit instituts públics de Reus estaran oberts aquest diumenge de les 9 del matí fins a les 8 del vespre perquè els reusencs puguin anar a votar i pronunciar-se sobre el futur polític de Catalunya. Els instituts on estaran instal·lades les meses són Salvador Vilaseca, Baix Camp, Roseta Mauri, Domènech i Montaner, Gabriel Ferrater, Gaudí, Horticultura, i Josep Tapiró. Reus per la independència ha creat la web reusperlaindependencia.cat/9N a través de la qual els reusencs poden saber en quin centre i en quina mesa els correspon votar. En aquest procés participatiu poden votar totes les persones majors de 16 anys i tothom que tingui un DNI (ha de ser vigent) amb una adreça de Catalunya. Reus per la independència també ha habilitat un servei gratuït per aquest 9N per acompanyar a votar les persones amb problemes de mobilitat. Trucant al telèfon 653 793 960 aniran a recollir la persona a casa, l’acompanyaran al local electoral i la retornaran a casa en acabar. Es disposa de varis vehicles particulars i també de vehicles adaptats professionals.El mateix número de telèfon també serveix per a fer qualsevol consulta ja sigui per saber on toca anar a votar, o per a comunicar qualsevol incidència, entre d’altres coses.

Abans de diumenge però hi hauran diverses accions per incentivar la participació. Així, Reus per la independència tindrà instal·lada una parada a la plaça Prim aquest divendres a partir de les 6 de la tarda per informar sobre els punts de votació i com s’ha de votar. Per demà dissabte s’ha organitzat una cercavila de cotxes grocs pel centre de Reus. Es concentraran a la plaça Llibertat a les 10 del matí i es passejaran per diferents indrets de la ciutat per acabar novament a la plaça de la Llibertat on hi haurà un vermut popular a dos quarts de 2 del migdia. Els vehicles seran de tot tipus, entre els quals també n’hi haurà d’època. L’organització fa saber que qualsevol persona que tingui un vehicle groc (cotxe, moto, furgoneta…) es podrà afegir  lliurement a la iniciativa. Només cal que es presenti a les 10 del matí a la plaça Llibertat. Aquest serà un dels actes finals de la campanya per la consulta del 9N, emmarcat dins les accions #PaísGroc per a escampar aquest color arreu del territori, com a símbol de la voluntat d’independència i de sobirania nacional del poble català.