La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Eleccions municipals

De Nou Reus decideix, finalment, fer candidatura per a les eleccions municipals del maig

La candidatura neix disposada a parlar amb altres col·lectius i partits per formar una base àmplia

28/10/2014 | Per NW Revista de Reus

Mesa amb els membres de "De Nou Reus" que han anunciat la candidatura. Al Centre, l'advocat Lluís Gibert.

Mesa amb els membres de "De Nou Reus" que han anunciat la candidatura. Al Centre, l'advocat Lluís Gibert.

 

El col·lectiu ciutadà "De Nou Reus" ha decidit finalment fer una candidatura per presentar-se a les eleccions municipals del mes de maig de l'any que ve. Després d'alguns mesos de treball, "hem decidit que és el moment de fer un pas més" per materialitzar un projecte polític per "dur a la pràctica la reivindicació d'una major participació ciutadana en la política local i una renovació de les seves estructures". Parlen d'una candidatura
"unitària de tots aquells sectors i espais que apostin per un canvi, una veritable renovació i regeneració de les persones i una evolució cap a un consistori democràtic, modern i transparent".

El col·lectiu ciutadà "De Nou Reus" ha decidit finalment fer una candidatura per presentar-se a les eleccions municipals del mes de maig de l'any que ve. Després d'alguns mesos de treball, "hem decidit que és el moment de fer un pas més" per materialitzar un projecte polític per "dur a la pràctica la reivindicació d'una major participació ciutadana en la política local i una renovació de les seves estructures". Parlen d'una candidatura "unitària de tots aquells sectors i espais que apostin per un canvi, una veritable renovació i regeneració de les persones i una evolució cap a un consistori democràtic, modern i transparent". De fet, no descarten acords amb altres col·lectius o partits polítics, amb pràcticament una única condició, segons el portaveu i cap visible de la iniciativa, Lluís Gibert:"que la candidatura sigui clarament controlada i pivotada des de la ciutadania". En aquest sentit, Gibert ha dit que per part seva estan disposats, fins i tot, a renunciar a la marca que han creat "perquè en una neogiciació ja se sap que sempre cal renunciar a alguna cosa".

El col·lectiu es va presentar públicament el mes de març passat i, durant tot aquest temps, expliquen que han mantingut reunions internes de treball i converses amb diverses persones i col·lectius que els han permès arribar a la conclusió que "els reusencs tenen moltes inquietuds no resoltes i, el que considerem més greu, no existeix cap canal de resolució al qual acudir per resoldre-les". La participació ciutadana es converteix, així, en l'eix central de la proposta de De Nou Reus.

Segons els portaveus de la plataforma, no hi ha res decidit sobre els noms que han de formar la candidatura. Diuen, aixó sí, que la seva voluntat "és presentar-nos amb el millor talent", és a dir, amb "persones que, pel seu perfil, puguin contribuir, amb  el nostre projecte, a crear el màxim valor per a la ciutatr". Expliquen també que ja han captat algunes persones ("de talent i capacitats importants"), però que no volen "tancar la porta a noves incorporacions que també comparteixn els nostres principis". 

 

Mapa polític complicat

La confirmació de la presentació de De Nou Reus a les eleccions confirma la progressiva complicació del mapa polític de la ciutat, fins al punt que es pot arribar al mes de maig amb 7 o 8 candidatures amb opcions serioses de aconseguir representació municipal. Comptant que els actuals cinc partits presents al ple de l'Ajuntament puguin repetir representació, cal tenir present que ERC, ICV-EUiA i Ciutadans tenen opcions, i que el col·lectiu ciutadà que està en l'òrbita de "Podemos" encara no ha fet oficial quines intencions té de cara a les eleccions municipals.

Dels partits que són a l'Ajuntament, estan confirmats ja els candidats del PSC (Francesc Vallès), i d'Ara Reus (Jordi Cervera) i de David Vidal (CUP). Alícia Alegret (PPC) i Carles Pellicer (CiU) tenen pendent de passar tràmits interns que determinin si encapçalaran o no la candidatura de la seva formació política.

 

 

Notícies relacionades
OPINIó | Tribuna
La idea "de nou Reus"

19/03/2014 | Per Francesc Domènech | comentaris comenta

"El problema que tenen les plataformes ciutadanes és que, en cas de convertir-se en candidatures electrorals, deixen de ser plataformes ciutadanes i passen a ser plataformes polítiques".

SOCIETAT | Moviments polítics
Neix una plataforma ciutadana, "de nou Reus", que pretén influir en la política local

19/03/2014 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

Un col·lectiu de 27 ciutaddans, potser els més coneguts dels quals són els advocats Lluís Gibert i Salvador Batlle, han contituït un aplataforma ciutadana que, sota el nom de "de nou Reus", vol intentar influir en la política local, sense descartar, fins i tot, i segons com vagin les coses, presentar-se a les eleccions municipals del mes de maig de l'any que ve. Plantegen tres eixos d'actuació: evolució democràtica, justícia social i la defensa del dret a decidir. I, també, la necessitat de talent.