La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Comerç

El comerç de Reus es queixa de l'opactitat de Metrovacesa, a un any de l'obertura del centre comercial

Els botiguers, queixosos, demanan que l'alcalde faci de mitjancer entre el col·lectiu i l'empresa promotora del centre comercial

23/10/2014 | Per NW Revista de Reus

Gemma Molner, Isaac Sanromà i ernest Juncosa, aqeust dimecres a la seu de la Cambra. (Foto: cedida)

Gemma Molner, Isaac Sanromà i ernest Juncosa, aqeust dimecres a la seu de la Cambra. (Foto: cedida)

"El que més inquieta és l'opacitat de Metrovacesa en tots sentits, fins i tot a l'hora d'oferir els espais del nou centre". Així de contundent s'expressen la Cambra de Comerç, el Tomb de Reus i la Unió de Botiguers de la ciutat. que han han iniciat els passos per a la constitució de la Taula de Comerç sobre Metrovacesa, que tindrà per objectiu analitzar l'impacte i l'encaix del centre comercial, que preveu obrir a la tardor de l'any que ve, sobre el comerç tradicional de la ciutat. Les tres entitats estan queixoses del silenci de l'empresa sobre el seu projecte. Fins ara no s'ha realitzat cap reunió amb els representants comercials, ni tant sols per oferir espais al nou complex, les obres del qual avancen a bon ritme.

En una reunió mantinguda aquest dimecresm les tres entitats, representades pels seus presidents (Isaac Sanromà per la Cambra, Ernest Juncosa per la Unió de Botiguers, i el Gemma Molner pel Tomb de Reus), els tres han coincidit en mostrar "la preocupació que ara mateix genera el desconcertant silenci de l'empresa promotora". Es queixen de que fins ara no s'hagi celebrat cap reunió per donar a conèixer el detall del projecte, "ni tampoc que s'hagi fet cap acostament al sector local per oferir espais". La Cambra explica, a més, que tenia demanada una reunió per passat l'estiu i que, a aquestes alçades, la trobada no s'ha realitzat. Segons les entitats, el silenci de Metrovacesa resulta "inquietant" i "no s'ajusta al desenvolupament lògic d'un projecte d'aquestes característiques, atenenet el moment en el que es troben les obres". Una simple mirada a l'espai fa evident que les obres avancen a bon ritme, cosa que fa preveure que el termini fixat per l'empresa promotora sembla que es podrà complir.

Les entitats exigiran explicacions a Metrovacesa, i que "facin una decripció acurada del projecte que permeti treballar amb previsió, per poder aixío encaixar aquesta nova proposta en el model comercial de la ciutat". Els presidents han explicat que faran arribar una carta a l'alcalde en la que li demanaran que faci de mitjancer en aquesta voluntat d'acostament entre els botiguers de la ciutat i Metrovacesa per tal que, d'aquesta manera, es pugui superar l'"hermetisme" de la promotora. 

Convé recordar que en l'anterior etapa, abans que es paralitzessin les obres, Metrovacesa fins i tot havia obert una oficina per atendre els comerciants interessats en instal·lar-se al nou centre comercial. Ara, però, les coses han canviat força, si es fa cas de les paraules i el to que utilitzen els representants del comerç tradicional.