La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Consulta 9N

Clam ciutadà al Mercadal per poder votar el 9 de novembre

"Pellicer, trenca amb el PP" ha estat un dels crits de la concentració ciutadana

30/09/2014 | Per NW Revista de Reus

Aspe te del Mercadal, aquest dilluns al vespre.

Aspe te del Mercadal, aquest dilluns al vespre.

Milers de persones s'han concentrat aquest vespre al Mercadal, en el marc de la campanya Ara és l'Hora, de l'Assemblea Nacional Catalana, com a reacció a la suspenció de la convocatòria de la Consulta Popular del 9 de Novembre decretada pel Tribunal Constitucional. 

Hi ha hagut parlaments, dos pilars dels Xiquets de Reus, crits d'"Independència" i també crits que reclamaven a l'alcalde, Carles Pellicer, que trenqui el pacte amb el PP. A la Plaça s'hi han vist persones representants dels partits partidaris de la consulta i algun militant del PSC. Hi era també, sense cap protagonisme, el Delegat del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona, Joaquim Nin. Després de la Via Catalana de l'any passat, es pot dir que feia molt de temps que el Mercadal no s'omplia per una concentració política com aquest dimarts.

Alguns regidors de l'Ajuntament eren a la plaça, davasnt del palau municipal. L'alcalde, s'ha estat una estona a baix, i una estona a dalt. Ha sortit en diverses ocasions al balcó, i en una d'elles una cridòria molt general li deia "Pellicer, trenca amb el PP", que l'alcalde ha entomat esportivament.

Representants de l'Assemblea i les entitats convocants han dirigit alguns parlaments des d'un dels balcons particulars de la plaça. En un dels parlaments, s'ha demanat als ciutadans que estiguin preparats per mobilitzar-se durant les pròximes setmanes.

L'acte ha acabat amb el Cant dels Segadors.