La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Castells

Els Xiquets de Reus tornen al Concurs de Tarragona per la porta gran

La colla descarrega el 5 de 8 per primer cop fora de Reus, a Sitges

01/09/2014 | Per NW Revista de Reus

El primer 5 de 8 descarregat pels Xiquets de Reus fora de casa, a Sitges, el 31 d'agost.

El primer 5 de 8 descarregat pels Xiquets de Reus fora de casa, a Sitges, el 31 d'agost.

Els Xiquets de Reus actuaran un altre any al Concurs de Castells de Tarragona al costat de les colles grans del país, després que, un cop tancat el rànquing oficial que determina la participació al certamen, la colla hagi quedat en l'onzena posició. Això vol dir que els Xiquets de Reus actuaran el diumenge 5 d'octubre a la Tarraco Arena de Tarragona, el dia de les colles grans. Dies enrere, els Xiquets van sotmetre a votació en assemblea la participació o no al Concurs i els castellers van optar per ser-hi presents per una aclaparadora majoria: 91 vots a favor, 17 en contra i cinc abstencions.

La confirmació de la presència al Concurs arribava ahir diumenge, després d'una actuació de la colla que passarà a la història per ser el primer cop que descarregava fora de casa un dels grans castells de la colla, el 5 de 8. Va ser a la Festa Major de Sitges. Era el primer cop que s'intentava "la catedral" fora de la ciutat i, a més, era el 5 de 8 que la colla portava més aviat a plaça. Aquesta circumstància indica el gran moment que mantenen els Xiquets de Reus que, amb passos petits però ferms, continua el creixement iniciat ja fa algunes temporades. En aquest context caldria emmarcar també el 2 de 8 amb folre que dies enrere portaven a Cornudella, el primer castell amb folre que qualsevol colla intentava a la comarca del Priorat.

A Sitges, el 5 de 8 va anar acompanyat, precisament, del 2 de 8 amb folre, a més de 3 de 8. Una actuació de gran dificultat que la colla, a més, resolia amb molta solvència. Tot plegat, mentre als assajos ja han començat les proves serioses del 3 de 9 amb folre, ara per ara el castell límit dels Xiquets, que recuperaven l'any passat, quan el van descarregar en dues ocasions. En definitiva, el tram final de temporada, d'ara al mes d'octubre, es presenta apassionant per a la colla castellera, amb la diada de Misericòrdia, el 20 de setembre, amb els Nens del Vendrell i els Castellers de Terrassa, i el Concurs com a grans cites, a les que cal afegir, entre d'altres, la presència de la Colla a Barcelona durant la Diada de l'11 de Setembre, i l'actuació el dia 14 a Terrassa, que els Xiquets sempre han plantejat amb ambició.