La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Immigració

L'Ajuntament decreta el tancament de la mesquita del polígon Agro-Reus

La mesura s'afegeix a la suspensió de llicències per construir nous centres de culte

29/07/2014 | Per NW Revista de Reus

Exterior de la mesquita del Polígon Granja VIla (Foto: Xavi Jurdio. Arxiu)

Exterior de la mesquita del Polígon Granja VIla (Foto: Xavi Jurdio. Arxiu)

Punt on es troba la mesquita clausurada, tal com es veu a Google Maps

L'Ajuntament de Reus ha decretat el tancament immediat de la mesquita que un sector de la comunitat islàmica de la ciutat havia instal·lat en uns locals del carrer de Marçà, al polígon Agro/Reus. El local l'havia habilitat el col·lectiu anomenat Comunitat Islàmica Concòrdia i Convivència i, segons la informació oficial facilitada per l'Ajuntament, s'hi havien detectat defectes en les condicions de seguretat mínimes per a l'evaciació dels ocupants de la nau i elements constructius que "incomplieoxen la normativa de protecció contra incendis i les doncidicions de seguiretat estructural de l'edifici". Totes aquestes anomalies "poden comportar perill per a les persones".

Es tracta de la segona mesquita oberta a Reus, després de la que s'havia instal·lat en un altre polígon, el de la Granja Vila, aquiesta amb tots els requisits en regla i amb els permisos corresponents. En el cas de la mesquita que es clausura, els seus promotors havien mantingut l'activitat com a centre de culte, malgrat que en cap moment havia presentat a l'Ajuntament la documentació necessària per sol·licitar la necessària llicència d'activitat.

El tacnament se suma a la decisió municipal de decretar una moratòria d'un any en la concessió de llicències a centres de culte a la ciutat, a l'espera de la nova normativa que establirà el Pla d'Ordenació Urbana Municipal que es troba en procés de revisió.

 

 

Notícies relacionades
SOCIETAT | Urbanisme
La revisió del pla urbanístic fa suspendre els permisos per obrir noves mesquites i centres de culte

15/07/2014 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

La revisió en curs del Pla d'Ordenació Urbana Municipal ha fet que l'Ajuntament de Reus hagi decidit paralitzar de manera temporal tots els permisos per obrir nous centres de culte a la ciutat. La suspensió de llicències és un recurs utilitzat habitualment quan es revisen normatives urbanístiques, per evitar situacions de fets consumats, i no afecten a realitats ja existents. La revisió del pla afectarà també oficines o discoteques, tot i que, en aquests casos, no hi ha suspensió de llicències.