La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Cas Innova

Fiances milionàries per a Josep Prat i Jorge Batesteza per les obres de l'Hospital

S'aixeca el secret del sumari del cas Innova en la part relativa a les obres del centre sanitari

23/07/2014 | Per NW Revista de Reus

Es comencen a saber detalls del sumari del cas Innova, una bona part del qual es troba encara sota secret de sumari. (Foto: Arxiu).

Es comencen a saber detalls del sumari del cas Innova, una bona part del qual es troba encara sota secret de sumari. (Foto: Arxiu).

Fa la sensació que el jutge Diego Álvarez de Juan, encarregat del sumari del cas Innova, vol marxar de vacances amb una bona part dels deures fets. Després que ahir s'aixequés el secret del sumari de la peça separada del sumari relativa a Vila-seca, aquest dimecres ha fet el mateix en relació a la part de l'expedient judicial que fa referència a les obres de construcció de l'Hospital Sant Joan. En concret, el jutge considera irregular la contractació per part d'Innova de l'arquitecte Jorge Batesteza per a la direcció de les obres del centre sanitari.

El jutge ha fixat una fiança d'1.580.000 euroa per a l'exdirector general d'Innova, Josep Prat, i per a l'arquitecte Batesteza. En el document judicial en què el jutge exposa les seves conclusions. s'amplia la llista d'imputats per la seva relació amb el procés de contractació de Batesteza: es tracta de l'exalcalde, Lluís Miquel Pérez, i de les persones que treballaven a Innova: Ester Ventura (directora fionacnera d'Innova), Natàlia Torrell, José Vicente Gómez Rebollo (directius d'Innova) i Sergi Luqi (responsable de l'empresa constructora de l'Hospital). El jutge els cridarà a declarar en relació a aquesta part del sumari i a partir d'aquesta declaració decidirà si els fixa fiança o no. En tot cas, la imputació es fa perquè el jutge considera que hi ha indicis de la comissió dels delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, blanqueig de capitals, faldedat documental i omissió del deure de perseguir delictes per funcionari públic.

La interlocutòria del jutge no diu res sobre el paper jugat per la Consellera de Sanitat del Govern, Marina Geli, que ocupava el càrrec quan es van produir els fets, malgrat que el seu nom va ser citat per Josep Prat durant la seva declaració. La imputació d'una persona aforada (Marina Geli és diputada, com també ho són l'alcalde, Carles Pellicer, i la tinent d'alcalde, Alícia Alegret) faria que el cas canviés de tribunal. Pellicer i Alegret tindrien protagonisme en una de les peces separades de la que encara no s'ha aixecat el secrtet del sumari, la que fa referència a l'aval i la posterior liquidació de la societat Shirota.

 

Notícies relacionades
SOCIETAT | Cas Innova
Fiança de 280 mil euros per a l'alcalde de Vila-seca i els regidors del seu govern

23/07/2014 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

El jutge del cas Innova ha imposat una fiança de 280 mil euros a l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, i la mateixa quantitat a sis regidors del govern municipal i a l'arquitecte especialista en edificis sanitaris, Jorge Batesteza. El jutge veu irregularitats en la contractació del despatx de l'arquitecte per a la construcció del nou CAP del municipi.