La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Cas Innova

Fiança de 280 mil euros per a l'alcalde de Vila-seca i els regidors del seu govern

El jutge creu qeu l'Ajuntament va "trossejar" el contracte amb Batesteza per evitar tramitacions "més rigoroses"

23/07/2014 | Per NW Revista de Reus

Jorge Batesteza (a la dreta) en una imatge d'arxiu.

Jorge Batesteza (a la dreta) en una imatge d'arxiu.

El titular del jutjat número 3 de Reus, que instrueix el cas Innova, ha imposat una fiança de 280 mil euros a l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, i la mateixa quanitat a cadascun dels sis regidors de la Junta de Govern Municipal que van votar a favor de la contractació de l'arquitecte especialista en edificis sanitaris, Jorge Batesteza. A l'arquitecte se li ha imposat la mateixa fiança. El jutge, a més, ha ampliat les imputacions per aquest cas a l'arquitecte municipal de Vila-seca.

El jutge veu irregularitats en la contractació de l'arquitecte. En la seva intgerlocutòria, Diego Álvarez de Juan (el jutge) explica que l'Ajuntament de Vila-seca va trossejar el contracte de l'arquitecte en enc`rrrecs menors, "per evitar un procediment molt més rigoroós que hauria de seguir un únic contracte de preu més alt". El total cobrat per l'arquitecte per la seva feina en la construcció del nou CAP del municipi pujava en total a 68.715 euros.

Del document del jutge no se'n desprèn que cap dels implicats rebés ingressos il·lícits. El jutge, doncs, es limita a qüestionar el procediment administratiu de contractació. En aquest sentit, en cercles jurídics consultats, ha causat sorpresa la quantitat que es demana d'indemnització. De fet, ei els imputats no paguen, el jutge procedirà a embargar els seus béns.

El mateix Josep Poblet ha qualificat de "setge" aquesta investigació, sortida del sumari que s'instrueix del cas Innova de Reus. L'Ajuntament de Vila-seca ja ha presentat recurs contra la intervenció del jutge de Reus en el cas, ja que es considera que no és competent, perquè Vila-seva pertany al partit judicial de Tarragona. Poblet insistia ahir a defensar la legalitat de la contractació i anunciava nous recursos judicials. L'alcalde de Vila-seca, en una compareixença davant els mitjans de comunicació, deia ahir que "si algú no ho atura, es farà molt de mal" i que "aquest setge no ens el mereixem". Poblet es mostrava indignat per la situació i deia que es troba "al límit" de les seves forces i preocupat per la seva pròpia salut. Sobre les consideracions del jutge, Poblet va preguntar-se: "Podem entendre que aquesta fiança és un càstig a la feina ben feta? Ho deixem en l'aire i amb interrrogant".

L'argument de Vila-seca per defensar la contractació de Batesteza es troba en el fet que la intervenció de l'arquitecte va permetre estalviar més de 700 mil euros en relació al cost inicial del projecte del CAP, i que se'l va contractar perquè a l'Ajuntament no disposaven de cap expert en arquitectura sanitària. El problema està en el fet que Batesteza havia estat gerent d'infrastrcutures de CatSalut, cosa que el situa al límit de la legalitat per la llei d'incomptabilitats que afecta els treballadors públics. Batesteza va intervenir també en les obres de l'Hospital Sant Joan de Reus. D'aquí que el seva contractació a Vila-seca estigui inclosa en el sumari del cas Innova.

L'Ajuntament de Vila-seca ha posat a disposició dels ciutadans tota la documentació del cas, que ara es troba pendent de la resolució dels recursos presentats.

 

 

Notícies relacionades
SOCIETAT | Cas Innova
El Jutge del cas Innova imputa tota la Junta de Govern de Vila-seca

07/04/2014 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

El jutge que instrueix el cas Innova ha imputat l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, i tots els regidors que formen la Junta de Govern de Vila-seca, per haver votat a favor de l'expedient que va suposar la construcció d'un nou CAP al municipi. La qüestió que lliga Vila-seca amb Innova és el fet que Vila-seca va requerir dels serveis de l'arquitecte Jorge Batesteza, el que també havia dirigit de l'obres de l'Hospital Sant Joan de Reus per encàrrec d'Innova. El jutge ho lliga tot i imputa el govern vila-secà en pes. Poblet declararà dimecres al jutjat de Reus.