La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Urbanisme

La revisió del pla urbanístic fa suspendre els permisos per obrir noves mesquites i centres de culte

S'estudien modificacions del Pla Urbanístic que poden afectar oficines i discoteques, entre d'altres.

15/07/2014 | Per NW Revista de Reus

Imatge aèrea de la ciutat (Arxiu)

Imatge aèrea de la ciutat (Arxiu)

La revisió en curs del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) ha fet que l'Ajuntament de Reus hagi decidit paralitzar de manera temporal la concessió dels permisos necessaris per obrir nous centres de culte a la ciutat. La mesura afecta totes les confessions, i fa referència tant a la construcció de nous centres, com l'ampliació de centres ja existents, tant físicament com l'ús per a altres activitats. Així, doncs, si algú demana construir una nova mesquita o un centre evangèlic o una església en algun barri de la ciutat, no ho podrà fer mentre duri aquesta mesura.

La decisió formal es prendrà al ple de l'Ajuntament convocat per aquest divendres. El fet que l'Ajuntament estigui en ple procés de redacció del POUM fa que estiguin en revisió normatives relatives als usos del sòl urbà. La suspensió, que es preveu per a un any, intenta evitar situacions de fets consumats, és a dir, que no es facin noves construccions en zones on és probable que la nova normativa ho impedeixi un cop estigui aprovada. Les modificacions previstes afecten, en major o menor mesura, el sòl destinat a usos religiosos, però també a oficines, centres de coworking o les discoteques. Malgrat això, la suspensió temporal s'ha fet només per als centres de culte. L'Ajuntament ha explicat que la regulació dels usos religiosos presenta una especial complexitat, ja que l'actual normativa (la que es vol canviar) ho regula de forma genèrica, sense concretar, la qual cosa "no dóna una resposta adequada per a la implantació d'aquiests centres a la ciutat i la seva incidència en l'accessibilitat i la mobilitat".

Val a dir que la ciutat ha viscut diversos episodis de polèmica relacionats amb la implantació de centres de culte musulmà, que sovint han estat motiu de picabaralles polítiques. En qualsevol cas, la mesura no afecta a cap dels centres de culte ja existents a la ciutat i que ja disposen de llicència, com és el cas de la mesquita existent al polígon industrial Granja Vila.

Notícies relacionades
SOCIETAT | Reportatge
Tan a prop, tan lluny

10/03/2013 | Per Esteve Giralt | comentaris comenta

Reportatge que s'endinsa en la realitat de la comunitat musulmana de Reus que, vint anys després de l'arribada dels primers immigrants, continuen sense gairebé contacte amb la població autòctona. Dels 106.000 reusencs, més de 20.190 van néixer a l'estranger, gairebé el 19 per cent de la població. La majoria dels immigrants, un 40 per cent, procedeixen del Marroc.