La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Patrimoni

Acord per digitalitzar el catàleg de la Biblioteca del Centre de Lectura

Hi ha pendent encara d'informatitzar l'hemeroteca i els fons del s.XVI en endavant, excepte el XVIII, que ja està fet

19/06/2014 | Per NW Revista de Reus

Les fitxes que s'informatizen es troben en aquests calaixets de la biblioteca del Centre de Lectura. (Foto: Carles Esporrin / Cedida)

Les fitxes que s'informatizen es troben en aquests calaixets de la biblioteca del Centre de Lectura. (Foto: Carles Esporrin / Cedida)

El Centre de LEctura, l'empresa tecnològica Ticnova i la Fundació Privada Reddis han signat aquest dijous el conveni que permetrà avançar en el llarg procés de digitalització dels fons que conté la Biblioteca de l'entitat, un procés determinant per adaptar la biblioteca als nous temps i fer-la accessible des dels altres centres de coneixement del món.

El procés de digitalització del catàleg ja està començat: està disponible ja la informació sobre els incunables que conté la biblioteca, tot el fons de bibliografia local, el fons infantil, l'audiovisual -que conté cds,dvds i altres suports audiovisuals- i el fins de volums del segle XVIII. L'acordf permetrà avançar en la catalogació dels fons dels segles XVI, XVII, XIX i XX, a més de tota l'hemeroteca.

La feina de catalogació pendent es calcula uqe pot tardar sis anys, fins al 2019. Això suposa un cost econòmic important, calculat en 120 mil euros, per la qual cosa "resulta necessari comptar amb la complicitat i mecenatge d'empreses i institucions que contriobueixin a lainformatització del catàleg, aportant els fons necessaris per dur a terme els treballs requerits", segons han explicat les tres entitats. El treball previst s'ha previst entres fases, de dos anys cadascuna. El conveni signat garanteix la feina del primer any. El Centre de Lectura considera aquest projecte com a "estratègic" per a l'entitat.

La digitalització permet que el catàleg del centre de lectura pugui ser consultat a través delCatàleg Col·lectiu de les Universitats catalanes, la qual cosa permet que pugui ser utiliotzat des de qualsevol part del món.