La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Ocupació

L'atur baixa de 184 persones durant el mes de maig a Reus

La rebaixa de desocupats a la ciutat està per sota de les mitjanes de la demarcació i de Catalunya

03/06/2014 | Per NW Revista de Reus

El nombre de desocupats inscrits a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya era a 31 de maig inferior al mes d'abril en 184 persones, segons les dades oficials conegudes aquest dimarts. Això deixa la ciutat en 10.049 persones, la xifra més baixa de 2014. Malgrat que és una bona dada, cal dir que en termes relatius el descens de l'atur a Reus ha estat inferior al del conjunt de la demarcació de Tarragona i de la resta de Catalunya. Una dada ajuda a valorar la xifra: si enguany, l'atur ha baixat en 184 persones, el mes de maig de l'any passat, ho havia fet en 224 persones. Durant el mes de maig, doncs, la millora de l'ocupació ha perdut acceleració a Reus.

En el conjunt de la demarcació de Tarragona, el descens al maig ha estat del 3,16 per cent, un total de 2.229 persones menys que el mes anterior. Això deixa la xifra de desocupats al Campd de Tarragona i a les Terres de l'Ebre en 68.253 persones. És una xifra un 5,67 % més baixa que la que hi havia l'any passat.

En el conjunt de Catalunya, el nombre de desocupats ha baixat per sota de les 600 mil persones. En concret, maig es tancava amb 592.304 aturats catalans, 19.518 menys que a l'abril, i gairebé 50 mil persones menys que ara fa un any. Feia 32 mesos que la xofra de descoupats a Catalunya no baixava de les 600 mil persones.  En aquesta ocasió, el descens de l'atur lliga bé amb l'increment de contractes signats i d'afiliacions a la Seguretat Social, que ha aconseguit nivells que feia anys que no es produïen. A Catalunya, des del 2006 no es produïen tantes altes a la Seguretat Social.

En el conjunt de l'Estat, l'atur baixava al maig de 111.016 persones, deixant el nombre d'aturats en els 4,57 milions.

En el cas de Catalunya, l'atur ha baixat entre els joves menors de 25 anys, és general en tots els sectors (on més baixa és a l'agricultura).