La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Ple Municipal

La Plataforma anti-desnonaments es fa notar al Ple de l'Ajuntament

30/05/2014 | Per NW Revista de Reus

Membres de la Plataforma Anti Desnonaments, al Ple de l'Ajuntament de Reus.

Membres de la Plataforma Anti Desnonaments, al Ple de l'Ajuntament de Reus.

Una dotzena de membres de la Plataforma Anti Desnonaments de Reus ha portat la seva causa al Ple de l'Ajuntament, coincidint amb la presentació d'una moció d'Ara Reus en la que es reclamava que la ciutat fos decalrada "lliura de desnonaments". La protesta, en tot moment silenciosa, s'ha fet notar quan, en el moment d'iniciar-se el debat de la moció, els activistes s'han aixecat i han seguit drets les intervencions dels portaveus. I en el moment que el portaveu socialista, Andreu Martín, defensava la seva posició contrària a la moció que havia defensat Jordi Cervera, s'han girat d'esquena. Després de la votació, han sortit del saló de plens i, en baixar les escales del palau municipal, ho han fet cridant l'eslògan que ha fet popular la plataforma, el "sí, podemos".

Els grups municipals han retret a Cervera que no s'hagués avingut a negociar la moció que, més enllà de la proposta de declaració simbòlica, no tenia en compte el que ja s'està fent a l'Ajuntament, i amb  l'acord de diversos grups municipals, per ajudar les famílies que pateixen una situació de desonament. La regidora de Serveis Socials, Montserrat VIlella, ha explicat que només a l'any 2013 l'actuació de l'Ajuntament va evitar 28 desnonaments i es van obrir 170 expedients a demanda de ciutadans amb problemes. Vilella ha ofert diàleg amb la Plataforma.


Els sous dels tècnics

El Ple, a més, ha aprovat també limitar a 135.000 euros anuals els sous que perceben els directius que treballen en l'òrbita municipal. Durant el debat, l'alcalde ha reconegut que en empreses municipals encara hi ha contractes blindats, i que la situació es pretén adaptar al nou acord en un termini de tres mesos. De fet, tots els afectats per l'ara preceptiva reducció de sou coneixen ja les condicions, i han de decidir si pleguen o es queden amb els salaris reduïts. Amb aquest topall, al límit hi arriben tant el director general dels Serveis Municipals, com el Director general de Sagessa. Els gerents d'empreses municipals ronden els 95 mil euros anuals, mentre que per sota dels gerents hi ha alguns sous que freguen els 60.000 euros anuals.

El procés de normalització d'aquesta estrucutra salarial "encara tardarà un temps", segons l'alcalde, que ha explicat que la major part de casos que es volen resoldre corresponen a l'àmbit sanitari. En el termini de tres mesos, tots els contractes estaran adaptats al topall aprovat pel ple. Els afectats ja tenen la comunicació formal i han de respondre si els interessa acceptar les noves condicions o no.

 

Pagar a 78 dies

Sobre dades econòmiques, des de l'Ajuntament s'ha volgut destacar el fet que l'Ajuntament ha aconseguit pagar a proveïdors a 78 dies el 31 de març. Es tracta d'una millora important, si es té en compte que al setembre de 2012, el termini estava a 176 dies de mitjana. L'alcalde, Carles Pellicer, ha dit  que aquesta dada prova que el camí de reforma de la institució i els organismes que en depenen és el correecte.

Més enllà d'aquests temes, el Ple ha decidit atorgar la Menció Honorífica Municipal a l'escola General Prim i a l'Institut Josep Tapiró. Els guardons es llliuraran, com cada any, durant la Festa Major de Misericòrdia, al setembre. 

En el moment previ a l'inici de la sessió, el portaveu de la CUP, David Vidal, ha mostrat des del seu escó un cartell amb el nom del reusenc detingut en els aldarulls viscuts aquests dies al barri de Sants, a Barcelona. El cartell reclamava la llibertat sense càrrecs del jove, que està previst que aquest divendres passi a disposició judicial.

Notícies relacionades
CULTURA | Teatre Fortuny
Carles Pellicer: "Del CAER no n'ha quedat res, cap pòsit"

30/05/2014 | Per Francesc Domènech | comentaris comenta

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha dit avui que està "molt content de com s'està portant el Teatre Fortuny", que fa una programació "que no té res a veure amb el nivell de la programació que es feia abans, quan hi havia el CAER". Està content perquè "omplim i repetim representacions". Per tot plegat, Pellicer es pregunta: "Què en queda del CAER?". I respòn ell mateix: "Absolutament res. Cap pòsit. On van anar els diners? Quantes obres es van estrenar amb èxit? Una? Dues? Estem molt millor ara i estic disposat a discutir-ho amb qui sigui".