La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Festa Major

Sant Pere 2014 escalfa motors

Josep Maria Gort fa el cartell de la Festa Major, que titula "Esclat de Festa"

29/05/2014 | Per NW Revista de Reus

Jopsep Maria Gort, amb el seu cartell, al Mercadal.

Jopsep Maria Gort, amb el seu cartell, al Mercadal.

Una al·legoria de la Tronada amb tons surrealistes , que fa trontollar el campanar de Sant Pere, és el motiu que ha triat l'artista reusenc Josep Maria Gort en el cartell de la Festa Major de Sant Pere d'enguany. Gort ha explicat que hi ha treballat durant tres mesos i l'original és una pintura a l'oli. 

Cartell de Sant PereLa presentació del cartell, que fa uns dies havia anat precedit de l'anunci del pregoner de la Festa Major, que serà el President del Bravium, Jaume Amenós, enceta les activitats de la festa d'enguany, que tindrà en el 7 de juny com el primer dia dels actes previs. Serà, en concret, una Trobada de Diables amb Civader (la bossa que els diables d'algunes colles tradicionals porten per guardar-hi les carretilles), que permetrà viure una cercavila entre la Palma i el centre de la ciutat. Això serà el dissabte, dia 7, al verspre. 

Entre els actes tradicionals, la festa estrenarà enguany un nou element del seguici petit, la Cucafera Petita de Reus, que han fet a l'Escola el Ganxet. En aquesta Festa, els gegants negres celebren el seu aniversari: fa 25 anys que els actuals gegants, obra de Ramon Ferran, sortien per primer cop al carrer. Destaca el retorn al seu lloc del bust reliquiari de Sant Pere, que tornarà a sortir en procesó un cop restaurat.

A banda dels actes tradicionals, el programa preveu que les Barraques comencin el dia 20, la diada castellera pel dissabte 21, i els actes de Corpus el 22. El 28 es faran revetlles en quatre indrets: la Palma, cal MassóPlaça de la Llibertat i Plaça Anton Borrell. Podeu accedir al programa sencer al final d'aquesta notícia.

Es dóna la circumstància que, com que el dia de Sant Pere s'escau enguany en diumenge, el dilluns 30 serà festiu a la ciutat.

 

PROGRAMA DE LA FESTA MAJOR:

 

Actes previs

Dissabte 7

11:00 h i a les 16:00 h, a la PLAÇA D'EVARIST FÀBREGAS, Irasshai Cosplay Contest. L'Associació Juvenil Irasshai oferirà un seguit d'activitats basades en el cosplay, disfresses que representen fidelment personatges de ficció. Durant tot el dia hi haurà concursos de disfresses, conferències i activitats relacionades amb el tema. Durant el matí es realitzarà el concurs infantil de disfresses i, a la tarda, el d'adults. 

9:00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, 12a Gimcana Infantil de Sant Pere, dedicada a la interculturalitat amb el títol “De Reus al món”. Activitat adreçada a nens i nenes de 6 a 12 anys. Un total de deu proves distribuïdes per diversos punts de la ciutat, que pretenen fomentar els valors del civisme, la competència sana i la cohesió social. Ofert per la Jove Cambra de Reus.

10:30 h, al CASAL DE JOVES – LA PALMA, curs de dispensació responsable d’alcohol per a entitats. Curs adreçat a entitats de Reus que durant l’any realitzen activitats lúdiques on hi ha un servei de barra. Es parlarà sobre normatives, consells i les mesures que cal tenir en compte per a una correcta dispensació d’alcohol.  

De 17:30 a 23.30 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, Reus Viu el Vi, la Fira de les DO de l'àmbit de la Cambra de Comerç de Reus. A les 20:30 h, actuació musical del grup Ivan Sáez Quartet.

18:00 h, a diferents indrets de la ciutat, Festival Simfònic, una diada de 130 concerts simultanis i gratuïts realitzats per estudiants d’escoles de música a diferents indrets de Catalunya. Tots els estils musicals hi seran presents, només cal escollir a quin espai voleu anar i quin estil de música voleu escoltar: Bravium Teatre, Centre d’Amics de Reus, Centre d’Art Cal Massó, Centre de Lectura, Racó de la Palma, jardí de la Casa Rull, museu del raval de Santa Anna, el Pallol o el teatre de l’Orfeó Reusenc. Més informació a www.simfonic.org. 

18:00 h, al pati de L’INSTITUT PI DEL BURGAR, torneig esportiu de futbol i bàsquet. Torneig de bàsquet i futbol per a joves de 13 a 20 anys. Els equips han de ser de 6 a 8 persones i cal inscripció prèvia a www.joventut.reus.cat.  

18:00 h, al TEATRE BARTRINA, festival de fi de curs de l’Escola de Dansa del Centre de Lectura. Entrades: 9€ i 7€.   

19:00 h, a la sala d’actes del CENTRE DE LECTURA, aula oberta de teatre, joves.  

20:30 h, des de LA PALMA i fins la PLAÇA DEL MERCADAL, Tabalada dels grups i colles de diables que participen a la I Trobada de Diables amb Civader a Reus.   

21:00 h, al TEATRE FORTUNY, gran concert simfònic amb l'Orquestra Camera Musicae. Amb Helena Satué (violí). Direcció de José Rafael Pascual-Vilaplana. Preus: 25€, 15€ i 10€.   

21:30 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, cercavila de foc de la I Trobada de Diables amb Civader a Reus. Hi participen el Ball de Diables d'Alforja, la Colla de Diables de les Borges del Camp, les Diablesses de Mataró, el Ball de Diables de Sitges “Colla Vella” i el Ball de Diables de Reus. Recorregut: Plaça del Mercadal, carrer del Vidre, raval de Santa Anna, carrer de Vilar, carrer del Metge Fortuny i Plaça del Mercadal.

Diumenge 8

9:00 h, des del MAS CARANDELL, pedalada amb motiu dels 25 anys de Mas Carandell. Recorregut amb bicicleta per alguns dels espais de la ciutat en què ha intervingut l’alumnat de Mas Carandell. Recorregut: Mas Carandell, Institut Pere Mata, Horts Urbans Sol i Vista, Estació Enològica, Santuari de Misericòrdia (descans), jardins del barri de Sant Josep, panteó dels fills il·lustres de Reus i Institut de Puericultura Dr. Frias. Col·labora BiciCamp. Inscripcions al 977 010 850. Activitat limitada a les 40 primeres inscripcions. 

12:00 h, al BRAVIUM TEATRE, espectacle familiar de màgia, organitzat per l’Associació de Mags i Il·lusionistes de Catalunya (AMIC). Preu: 4€. AC

De 17:30 a 22:00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, Reus Viu el Vi, la Fira de les DO de l'àmbit de la Cambra de Comerç de Reus. A les 20:30 h, actuació musical del grup Garbuix Orquestrina.

19:00 h, al BRAVIUM TEATRE, Pop Cor, històries de la ràdio musical, espectacle musical presentat pel Cor Ciutat de Reus. Preu: 5€. AC

Dilluns 9

11:00 h, a la plaça del MERCADAL, Hola Sant Pere! Els nens de les escoles de la ciutat donen la benvinguda a la Festa Major amb un mosaic gegant de la Mulassa. El resultat es podrà veure a Canal Reus TV durant tota la Festa Major.

Ho organitza Canal Reus TV i hi col·labora la Regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística i la Regidoria de Cultura i Joventut.

19:00 h, a la sala d’actes del CENTRE DE LECTURA, audiovisual Turquia: el color d’orient (primera part) amb Santi Nogués.  

19:30 h, a la sala d'actes del CENTRE DE LECTURA, arqueologia de la guerra. Conferència “Els primers testimonis arqueològics de les guerres romanes al Camp de Tarragona”, a càrrec de Jordi López Vilar.  

Dimarts 10

19:30 h, a la sala d’actes del CENTRE DE LECTURA, conferència “La situació del càncer al Camp de Tarragona”, a càrrec de Jaume Galceran, epidemiòleg. Programació del Campus Extens Antena del Coneixement de la URV.  

Dimecres 11

17:00 h, al CASAL DE JOVES – LA PALMA, aprofita l’estiu per generar idees de negoci. L’estiu pot ser un bon moment per acabar d’aclarir les idees de negoci que puguis tenir. Porta’ns la teva i entre tots l’acabarem de definir. A partir de 16 anys. Cal inscripció prèvia a www.joventut.reus.cat.  

17.30 h, a la BIBLIOTECA CENTRAL XAVIER AMORÓS, contes solidaris, a càrrec de Marta Llorenç.  

19:30 h, a la sala Fortuny del CENTRE D’AMICS DE REUS, conferència a càrrec de Maria Lucea Roig, amb el tema “Monuments als fills il·lustres de Reus”.

19:30 h, a la sala d’actes del CENTRE DE LECTURA, xerrada “Coaching i PNL generatius” a càrrec de M. Lobato Fernández.  

20:15 h, al CÍRCOL, conferència del Sr. Carles Viver, president de l’Institut d’Estudis Autonòmics i del Consell Assessor per a la Transició Nacional, i exvicepresident del Tribunal Constitucional.

Dijous 12

A les 9:00, a les 10:00 i a les 11:00 h, al TEATRE BARTRINA, passi del documental dedicat al general Prim, adreçat als centres educatius d'ESO, BAT i FP de Reus. L’entrada és gratuïta.  

19:30 h, a la sala d’actes del CENTRE DE LECTURA, presentació del número 129 de les Edicions del Centre sobre el taller d’escriptura del Centre, “Històries del segon pis”. Coordina: Ramon Sanz.  

20:00 h, al BRAVIUM TEATRE, club de lectura Bravium-Omnium, amb el comentari del llibre La neta del Senyor Linh, de Philippe Caudel. Sessió conduïda per Carme Andrade.

20:30 h, al CÍRCOL, inauguració de l’exposició de pintura del Sr. Jom Pàmies.

Divendres 13

Durant tot el dia, a la plaça de la LLIBERTAT, Road Show Movistar TV, on es promocionarà la xarxa de fibra a la ciutat i a les 22.00 h es projectarà la pel·lícula Gran Piano.

A les 9:00, a les 10:00 i a les 11:00 h, al TEATRE BARTRINA, passi del documental dedicat al general Prim, adreçat als centres educatius d'ESO, BAT i FP de Reus. L’entrada és gratuïta.  

18:00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, el Xiquet i la Xiqueta, Nanos de Reus, faran el lliurament al Campi, mascota de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus, i presentaran el programa de la Festa Major d’enguany. A partir de les 18:30 h, repartiran el programa de la Festa Major en dos cotxes antics.  

19:30 h, a la sala d’actes del CENTRE DE LECTURA, presentació del llibre de Roser Puig: Sí, sóc sacerdot, biografia de Josep Gomis Martorell.  

21:00 h, a la sala Fortuny del CENTRE DE LECTURA, espectacle El cantador a càrrec de l’ITNC jove companyia, sobre textos de Serafí Pitarra i Pau Bonyegues, i direcció de Xicu Massó. Entrada gratuïta, amb aforament limitat. Reserves per ordre de demanda a: secretaria@centrelectura.cat Una col·laboració entre el TNC i l'Escola de Teatre del Centre.

22:00 h, al CAMPANAR, concert de gralles. Per segon any consecutiu, alumnes avançats de l’Aula de Sons ens anuncien la festa d’una manera molt especial, tenint en compte que hi ha dades que ens indiquen que als voltants del segle XV hi havia els ministrers tocant en “campanars, torres i cadafals” per anunciar festes i amenitzar actes. 

22.30 h, a CAL MASSÓ, concert del grup Res't'Peace (versions rock). Juan Zarppa&Afrika Guonder (Miguel Zanon i Maribel Torres) reinterpreten grans clàssics del pop-rock de les últimes quatre dècades, demostrant que sense gaires arranjaments els grans temes mai deixaran de ser grans temes. Al repertori hi podem trobar temes dels Rolling Stones, U2, Police... Entrada lliure.  

22:30 h, al RACÓ DE LA PALMA, concert amb Udols (rock). Les lletres dels seus temes, majoritàriament en català, parlen d’històries de la vida. Una banda amb molta força a l’escenari. Preu: 5€ amb consumició.  

Dissabte 14

A partir de les 9:00 h, al MAS DE VALLS –Caves De Muller-, trobada de col·leccionistes de plaques de cava amb motiu de la presentació de l’ampolla especial de cava brut reserva amb placa de plata numerada dedicada a Joan Prim, edició numerada de 300 exemplars. Participació de Biela Club 600 amb concentració de vehicles a les 9:15 h, al PASSEIG MATA, i tot seguit desplaçament fins a les caves De Muller. Ofert pel Col·lectiu d’Amics del General Prim. 

10:00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, ruta enigmàtica per la Prioral i el campanar. Per a públic general i familiar. Més informació, preus i inscripcions a Còdol Educació: www.codoleducacio.com, codol.educacio@tinet.cat o al telèfon 977 327 362. És imprescindible reservar prèviament.

11:00 h, a la biblioteca infantil del CENTRE DE LECTURA, taller d’origami, amb Mercè Piqué.

11:00 h, a la PLAÇA EVARIST FÀBREGAS, presentació de la Cucafera Petita de Reus, amb la participació del Drac petit i la Mulasseta de Reus, com a padrins, i la Cucafera Petita de Tarragona i la Cucafera Petita de Tortosa, com a convidats. Tot seguit, cercavila de totes les figures que passarà per la plaça Evarist Fàbregas, el carrer de la Presó, el carrer de les Carnisseries Velles, la plaça del Mercadal, el carrer Major, la plaça de Sant Pere, el Fossar Vell, les Peixeteries Velles, el carrer de l'Hospital i la plaça Evarist Fàbregas, on tindran lloc les ballades finals. La Cucafera Petita de Reus ha estat creada gràcies a l’AMPA de l’escola Els Ganxets.

12:00 h, a l’INSTITUT PERE MATA, visita teatralitzada, concert i vermut. Per a públic general. Més informació, preus i inscripcions a Còdol Educació: www.codoleducacio.com, codol.educacio@tinet.cat o al telèfon 977 327 362. És imprescindible reservar prèviament.

De 17:00 a 21:00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, Festa Reus Conviu, activitat per fomentar el civisme a l’espai públic com a lloc de convivència, on totes les persones puguin desenvolupar les seves activitats lliurament, tot respectant els drets dels altres. Organitza la regidoria de Convivència i Immigració.

18:00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, el Mercat al Mercadal arriba a la seva 15a edició. Aquest indret tan característic de la ciutat recupera l'activitat que el va fer més popular, el mercat antic; i ho fa de la mà del Bravium Teatre, l’Associació de Paradistes del Mercat Central de Reus i l’Associació d’Amics del Cavall del Baix Camp. "Agafa el cistell i vine a comprar a dotzenes, a grapats, a grams i unces". Amb la col·laboració de DOP Siurana.

18:00 h, al TEATRE BARTRINA, 20è Festival de Dansa Escola Núria Díez, amb l’espectacle de dansa Terra. Preu: 7€.      

18:30 h, al passeig comercial EL PALLOL, concert amb aQstika. Clàssics del pop, la bossa nova i hits de rabiosa actualitat, recuinats amb instruments acústics per sonar totalment diferents.

19:00 h, a la sala d’actes del CENTRE DE LECTURA, aula oberta de l’Escola de Teatre, Joves II.  

19:45 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, visita nocturna a la Prioral i al campanar. Una magnífica descoberta per a públic general. Per a més informació, preus i inscripcions: Còdol Educació, www.codoleducacio.com, codol.educacio@tinet.cat o al telèfon 977 327 362. Imprescindible reserva prèvia. AC

20:00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, Exhibició de Balls de Saló, a càrrec de Basic Escola de Ball, amb la participació dels grups de ball de l’escola, les parelles de competició, grup de ball infantil i dels 3 vegades sotscampions d’Espanya de professionals llatí Roger Casasanpere i Elisabet Alonso.

21:00 h, a CAL MASSÓ, concert del grup Inxa Impro Quartet. Aquest és un grup musical, liderat pel graller i clarinetista Manu Sabaté, que explora la música tradicional catalana a través de la improvisació. Preu: 5€.  

Diumenge 15

A partir de les 10:00 h, al CLUB NATACIÓ REUS PLOMS, 1a Festa de l’esport. El club estarà obert a tothom durant tot el dia i s’hi oferirà un ampli ventall d’activitats esportives per a totes les edats, així com espectacles i exhibicions. Preu 2€ / Gratuït soci.  

10:00 h, des del MAS CARANDELL, visita guiada a l’Institut Pere Mata amb motiu dels 25 anys de Mas Carandell, per conèixer les restauracions que han realitzat diferents programes formatius de Mas Carandell al Pavelló dels Distingits. Col·labora Agència Reus Promoció. Inscripcions al 977 010 850. Activitat limitada a les 40 primeres inscripcions.

D’11:00 a 13:30 h, al PARC DEL FERROCARRIL, viatges amb trenet per a xiquets i grans. Recorregut de 5 minuts. Organitza: Associació d’Amics del Ferrocarril de Reus.

12:00 h, al BRAVIUM TEATRE, 4a Mostra de Teatre dels alumnes del taller de teatre “Tots els dilluns del món”. El grup reusenc les artistes locals ha realitzat del setembre al febrer uns cursos de teatre adreçats a joves de 12 a 17 anys, i ara és el moment en què volen compartir amb tothom el seu esforç. Preu: 3€.

18:00 h, al TEATRE BARTRINA, 20è Festival de Dansa Escola Núria Díez, amb l’espectacle de dansa Terra. Preu: 7€.      

19:00 h, al BRAVIUM TEATRE, 4a Mostra de Teatre dels alumnes del taller de teatre “Tots els dilluns del món”. El grup reusenc les artistes locals ha realitzat del setembre al febrer uns cursos de teatre adreçats a adults a partir de 18 anys, i ara és el moment en què volen compartir amb tothom la seva feina. Preu: 3€.

20:00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, concert de soprano i orgue. Amb la soprano Olga Miracle i Josep Maria Mas Bonet a l’orgue. AC

Dilluns 16

18:30 h, al BRAVIUM TEATRE, 4a Mostra de Teatre dels alumnes del taller de teatre “Tots els dilluns del món”. El grup reusenc les artistes locals ha realitzat del setembre al febrer uns cursos de teatre adreçats a adults a partir de 18 anys, i ara és el moment en què volen compartir amb tothom la seva feina. Preu: 3€.

19:00 h, al GINY, Centre de les Arts Gestuals i del Circ (c/ Pere Cavallé al costat del l’Institut Josep Tapiró), espectacle Atrapats, a càrrec dels alumnes del curs de teatre de paraula a través del moviment. Cinc personatges entren en un espai únic, unes golfes o una habitació qualsevol o l’espai, representació dels seus propis records. Juguen, ballen ploren... surten de la pols per explicar-nos les seves dèries, les seves obsessions, les seves pors.

19:00 h, al vestíbul de la biblioteca del CENTRE DE LECTURA, inauguració de l’exposició sobre el Bloomsday i James Joyce amb documentació donada per Joaquim Mallafrè.  

19:30 h, a la sala d’actes del CENTRE DE LECTURA, conferència de Joaquim Mallafrè sobre el Bloomsday i James Joyce.  

 

19:30 h, a la sala de la Secció Excursionista del CENTRE DE LECTURA, arqueologia de la guerra. Conferència “Arqueologia dels camps d'aviació de la República durant la Guerra Civil (1936-1939)”, a càrrec de Ramon Arnabat, professor d’Història Contemporània de la URV.

 

20:00 h, al BRAVIUM TEATRE, 4a Mostra de Teatre dels alumnes del taller de teatre “Tots els dilluns del món”. El grup reusenc les artistes locals ha realitzat del setembre al febrer uns cursos de teatre adreçats a adults a partir de 18 anys, i ara és el moment en què volen compartir amb tothom la seva feina. Preu: 3€.

 

Dimarts 17

 

18:30 h, a la BIBLIOTECA CENTRAL XAVIER AMORÓS, club de lectura, B. Stoner, de John Williams.  

 

19:00 h, al SALÓ DE PLENS DE L’AJUNTAMENT, representació teatral de “Lo matrimoni civil” a càrrec del Grup Teatral MAIESTARD. Posada en escena, amb el màxim rigor històric, del que va ser la celebració de la primera boda civil a tot l’Estat espanyol, mitjançant els tres pilars fonamentals de la dramatúrgia: l’acció teatral, la dansa i la narració històrica. Direcció de Yvonne Márquez i Xavi Salvat. Aforament limitat, entrada gratuïta amb invitació.  

 

19:30 h, a la seu de la FUNDACIÓ REDDIS, presentació del llibre Medicina, metges i malalts, converses amb 11 metges de Reus.

 

19:30 h, a la sala d’actes del CENTRE DE LECTURA, activitats amb motiu del Bloomsday i James Joyce: projecció de la pel·lícula Bloom, amb Stephen Rea.  

 

21:00 h, al TEATRE FORTUNY, representació teatral de la reconeguda obra El crèdit, de Jordi Galceran. Amb la interpretació de Jordi Bosch i Jordi Boixaderas. Direcció de Sergi Belbel. Preus: 25€, 15€ i 10€.  

 

Dimecres 18

 

17:30 h, a la BIBLIOTECA CENTRAL XAVIER AMORÓS, contes per la igualtat. Presentació del joc de lectura de l’estiu. T’agraden les pessigolles? Aquest estiu la biblioteca t’ha preparat una selecció de llibres que et faran moltes pessigolles, participa-hi.  

 

18:30 h, a la BIBLIOTECA CENTRAL XAVIER AMORÓS, club de lectura, Primavera, estiu, etcètera, de Marta Rojals.  

 

19:30 h, a la sala d’actes del CENTRE DE LECTURA, presentació del llibre Sortir de l’euro per sortir de la crisi? d’Antoni Soy.  

 

19:30 h, al TEATRE BARTRINA, cloenda dels actes del XXX aniversari de l’Escola de Música del Centre de Lectura. Cantata “Els pretendents de la ratolina”, creada expressament per a l’ocasió per l'escriptor David Nel·lo i musicada pel compositor Jordi Nus. Hi participen tots els cors de l’escola acompanyats per l’orquestra de grau professional, professors i l’aula de percussió de l’EMM de la Selva del Camp. L’entrada és gratuïta i oberta a tothom.  

 

20:15 h, al CÍRCOL, conferència a càrrec del professor Oliver.

 

21:00 h, al TEATRE FORTUNY, representació teatral de la reconeguda obra El crèdit, de Jordi Galceran. Amb la interpretació de Jordi Bosch i Jordi Boixaderas. Direcció de Sergi Belbel. Preus: 25€, 15€ i 10€.  

 

Dijous 19, CORPUS, LA COCA AMB CIRERES

 

A les 9:00 i a les 16:00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat. Al mateix temps, des de l’AJUNTAMENT, sortida en cercavila de la Mulassa i dels Gegants per recórrer els carrers de la ciutat.

 

De 10:00 a 13:00 h i de 17:00 a 20:30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com balla.

 

10:30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades de la Mulassa i dels Gegants per a tots els infants de les escoles, mentre mengen la típica coca amb cireres.

 

19:00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, arribada de la Mulassa i dels Gegants, que ens oferiran les seves ballades al so de la música de gralla. Durant l’acte, degustació de coca amb cireres per a tothom, amb la col·laboració del Col·lectiu del Masclet i del Forn Sistaré.

 

19:00 h, a la biblioteca del CENTRE DE LECTURA, club de lectura de novel·la negra: Torn de nit, d’Agustí Vehí.  

 

20:00 h, al TEATRE BARTRINA, Festival de Dansa del col·legi La Presentació. Preu: 8,5€.  

 

20:00 h, a la sala d’actes del CENTRE DE LECTURA, xerrada i audiovisual “Una altre visió d’Iran”, a càrrec d’Ana Mª Biangos i Santi Nogués.  

 

21:00 h, al CENTRE D’ART CAL MASSÓ, sopar i cinema, projecció de Bojos per les partícules (Estats Units, 2013). Preu del sopar: 10 €.  

 

22:30 h, al RACÓ DE LA PALMA, Palm Session. Porta el teu instrument... i el sentiment.  

 

Divendres 20

 

A partir de les 9:00 h, al CLUB NATACIÓ REUS PLOMS, X hores de tennis i pàdel.  

 

De 10:00 a 13:00 h i de 17:00 a 20:30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com balla.

 

18:00 h, al MERCAT CENTRAL, 65 anys del Mercat Central. Per celebrar els 65 anys, gran pastís d’aniversari, gentilesa dels paradistes del Mercat Central. Organitza: Mercat Central.  

 

De 19:00 a 21:00 h, al REFUGI DE LA PATACADA, visites teatralitzades. Amb l'obertura al públic del refugi antiaeri de la Patacada es recupera un bocí més de la nostra memòria històrica lligada a la Guerra Civil espanyola. El passeig per l'interior del refugi ens posa, encara que sigui només per uns minuts, en la pell de les persones que vivien amb l'angoixa de veure com les bombes que es llançaven des del cel podien arrabassar-los la casa, la feina i, fins i tot, la vida. Aforament limitat. Preu: 3€. Venda d'entrades a la Botiga de la Casa Rull (fins a una hora abans de l'inici de la visita).

 

19:00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, actuació del Club de Ball Esportiu Wapachá, que ens oferirà una exhibició de balls llatins i estàndards a càrrec de l’equip de competició, així com el grup de parelles down, incloent parelles campiones de Catalunya i d’Espanya. WC

 

19:30 h, a LA PALMA, assaig del Seguici Festiu de la ciutat. Els diferents elements del Seguici Festiu faran el darrer assaig abans de les festes. Amb l’acompanyament musical de la Banda de la Festa Major, obert a tothom.

 

 

19:30 h, al vestíbul del CENTRE DE LECTURA, inauguració de l’exposició “Racons i paisatges”, dibuixos de Josep Maria Guerris. Fins al 19 de juliol.  

 

20:30 h, al CENTRE CÍVIC LLEVANT, projecció de dues pel·lícules guanyadores del Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló. Ofert per l’Associació Excursionista de Catalunya de Reus.

 

22:30 h, al PARC DE LA FESTA, Barraques de Festa Major

 

Dissabte 21

 

De 10:00 a 13:00 h i de 17:00 a 20:30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com balla.

 

10:00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, ruta enigmàtica per la Prioral i el campanar. Per a públic general i familiar. Més informació, preus i inscripcions a Còdol Educació: www.codoleducacio.com, codol.educacio@tinet.cat o al telèfon 977 327 362. És imprescindible reservar prèviament.

 

10:30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades de la Mulasseta i dels Gegants petits per a tots els infants.

 

A les 11:00 i a les 18:00 h, a l’Aula 21 del CENTRE DE LECTURA, reunió d’iniciació d’amics de Bruno Groning.      

 

A partir de les 11:30, a LA PALMA, l’electro-vermut de Reus, inflables, tallers per als mes petits i màgia; al migdia, fideuada i botifarrada. A les 12:30 h, taller amb els Xiquets de Reus i actuació. Tot acompanyat dels DJs Pete_M Llambrik Alph_red Carlos Spook.  

 

12:00 h, des del CAMPANAR DE LA PRIORAL, Toc de Festa, que anuncia la vigília de la festivitat de Corpus.

 

12:00 h, a l’INSTITUT PERE MATA, visita teatralitzada, concert i vermut. Per a públic general. Més informació, preus i inscripcions a Còdol Educació: www.codoleducacio.com, codol.educacio@tinet.cat o al telèfon 977 327 362. És imprescindible reservar prèviament.

 

12:00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, vermutada popular del “Vermut de Reus”. Degustació de vermut Miró per a tots els assistents, amb animació musical. Organitza: Associació d’Amics del Vermut de Reus. Col·labora: Reus Promoció i Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus. Patrocina: Vermuts Miró.

 

13:00 h, al GINY, Centre de les Arts Gestuals i del Circ, Les trapelleries d’Escapí, taller a càrrec dels alumnes de l’escola a partir de l’adaptació d’aquesta irònica comèdia de Molière.

 

De 16:00 a 20:00 h, a LA PALMA, primer Vermut vs Beer amb les bodegues De Muller i Cervesa Damm. Tot a 1€. Amb els millors DJs de la ciutat.  

 

De 17:00 a 20:30 h, a la PLAÇA EVARIST FÀBREGAS, berenar solidari de Festa Major per una bona causa: col·laborar amb el Refugi Baix Camp. Amb animació i sorpreses.

 

18:00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, sortida en cercavila de la Mulassa i dels Gegants per recórrer els carrers de la ciutat.

 

18:00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, Diada Castellera de Sant Pere, amb la participació dels Castellers de la Vila de Gràcia (Barcelona), els Marrecs de Salt (Girona), colles revelació del 2013 que l’any passat van estrenar els castells de nou pisos i el dos de vuit folrat, respectivament. Els Xiquets de Reus, d’altra banda, arriben a Sant