La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Tecnoparc

El jutge demana a les parts les conclusions del cas Tecnoparc abans del judici

Ara Reus demana penes grans i l'Ajuntament reclama que els acusats afrontin responsabilitats civils

22/05/2014 | Per NW Revista de Reus

Jordi Bergadà (esquerra) i Àngel Cunillera.

Jordi Bergadà (esquerra) i Àngel Cunillera.

Dels diferents casos que els jutajts de Reus investiguen en relació a l'Ajuntament de Reus i el seu entramat de societats municipals, el de les factures del Tecnoparc sembla que serà el primer que es podrà resoldre, com a mínim, en primera instància. El titular del jutjat número 1 de la ciutat (el gruix dels temes els porta el jutjat número 3) ha demanat ja formalment a les parts que lliurin el document de conclusions provisionals, pas previ a la celebració del judici.

En aquest sentit, dues de les parts ja s'han pronunciat. D'una banda, el grup municipal Ara Reus no s'ha quedat curt a l'hora de demanar resposabilitats penals pel cas, i reclama per als acusats, sumades totes les penes, un total de 27 anys de presó, a més de la devolució de les quantitats cobrades. Hi ha quatre acusats, que són el qui va ser president del Tecnoparc, Àngel Cunillera, l'exregidor del govern municipal, Jordi Bergadà, el qui era gerent del Tecnoparc, Xavier Gómez, i qui va presidir la societat, Ramon Urgellés. A Cunillera i Bergadà se'ls acusa d'haver cobrat de forma indeguda, mentre que a Gómez i Urgellés per haver acceptat i pagat les factures. Formalment, l'escrit de conclusions d'Ara Reus acusa els imputas de falsifiació documental i malversació de fons públics. A més de penes de presó i de la devolució dels diners, Ara Reus reclama tambe la inhabilitació dels encausats per exercir càrrecs públics.

Mentre, l'Ajuntament de Reus, que es persona a la caisa com a part afectada a través de la societat Tecnoparc Reus, SA, ha dit que en el seu escrit de conclusions reclamarà responsabilitats civils i que els encausats retornin els diners que van cobrar, que són 80.469,27 euros en el cas de Cunillera, i 33.758 euros en el cas de Bergadà. L'Ajuntament havia portat les factures a la fiscalia el mes de febrer del 2012, mentre Ara Reus va optar per la via penal també a principis del 2012.