La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Universitat

Josep Anton Ferré, nou Rector de la URV

Alta participació, excepte en els estudiants, en unes eleccions que han sacesejat la vida univeristària

14/05/2014 | Per NW Revista de Reus

Josep Anton Ferré, nou Rector de la URV

Josep Anton Ferré, nou Rector de la URV

El catedràtic de mecànica de fluïds  al Departament d'Enginmyeria Mecànica de la URV, Josep Anton Ferré, serà el nou Rector de la Universitat Rovira i Virgili, en substitució de Francesc Xavier Grau, després de les eleccions celebrades aquest dimarts. Ferré substituirà Francesc Xavier Grau, que ha estat Rector de la URV durant els últims vuit anys i la seva candidatura representa la continuïtat den el model de gestió de la URV, en contraposició a la candidatura d'Agustí Segarra, que representava un cert canvi de model.

La candidatura de Ferré estava formada per Josep Pallarès, catedràtic de Tecnologia Electrònica al Departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica; Josep Manel Ricart, catedràtic de Química Física al Departament de Química Física i Inorgànica; Montserrat Giralt, professora titular de Farmacologia al Departament de Ciències Mèdiques Bàsiquesi Degana de la Facultat de Medicina de Reus; Arantxa Capdevila, professora agregada al Departament d’Estudis de Comunicació; Jordi Tous, professor titular de Psicologia Social i del Treball al Departament de Psicologia; Mar Gutiérrez-Colon, professora agregada del Departament d’Estudis Anglesos i Alemanys, i Mario Ruiz, professor titular de l´àrea de Filosofia del Dret i Filosofia Política al Departament de Dret Públic. Tots ells seran vicerectors responsables dels diferents àmbits de la Universitat. Ferré, durant la seva compareixença pública un cop coneguts els resultats, no descartava que s'incorporés algú més al seu equip de govern.

Ferré serà Rector, malgrat que el nombre total de vots reals era favorable a Agustí Segarra (892 vots per Ferré i 1.178 per Segarra). El sistema electoral de la URV es basa en el vot ponderat, que fa que el vot dels diferents col·lectius universitaris no tingui el mateix pes. En aquest sentit, el vot del professors i investigadors que són doctors i amb vinculació permanent a la URV té el pes decisiu, i és en aquest col·lectiu on es decideixen les eleccions. El seu vot val el 51 % del total, mentre que el de la resta de professors val un 11%, el del personal d'administració i serveis un 12% i el dels estudiants, un 26 per cent. Ferré va guanyar entre el col·lectiu de doctors, mentre que en la resta de col·lectius es va imposar Segarra. Per centres, els doctors es van decantar per Segarra en tots els campus, excepte el de Sescelades, que és el que més pes té i on Ferré va obtenir un gran resultat. A la Factultat de Medicina i al campus de Bellissens també es va imposar Agustí Segarra. Especialment significatiu es considera el vot del Personal d'Administraciò i Serveis a favor de la candidatura alternativa, cosa que fa pensar que el nou equip s'haurà d'acostar a aquest col·lectiu.

La participacio va ser alta, amb més del 80 per cent entre els doctors i el personal d'administració i serveis, un 30 per cent entre la resta de professorat i un 5,78 per cent dels estudiants, una xifra molt baixa, però que dobla la participació que hi va haver en les eleccions anteriors.