La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Castells

Els Xiquets de Reus actuaran a Ginebra per reclamar el Dret a Decidir

180 castellers es desplaçaran a la ciutat suïssa els dies 7 i 8 de juny en una acció que altres colles repetiran en sis capitals europees

09/05/2014 | Per NW Revista de Reus

Pau Morales, de la Junta dels Xiquets, Cori Torroja, d'Òmnioum CUltural, i Jordi Guarque, cap de Colla.

Pau Morales, de la Junta dels Xiquets, Cori Torroja, d'Òmnioum CUltural, i Jordi Guarque, cap de Colla.

180 castellers dels Xiquets de Reus es desplaçaran el cap de setmana dels dies 7 i 8 de juny a la ciutat suïssa de Ginebra, on hi ha la seu europea de Nacions Unides, per participar en la campanya impulsada per Òmnium Cultural que, sota el lema "Catalans want to vote. Human Towers for Democracy", pretén donar a conèixer a Europa la situació del procés polític obert a Catalunya. La colla reusenca actuarà el migdia del diumenge dia 8, davant la seu de les Nacions Unides, mentre altres colles ho faran a llocs emblemàtics de París, Londres, Brussel·les, Lisboa, Berlin. Es desplacen les dues colles de Valls (París i Londres), els Castellers de VIlafranca (Brusel·les), els Castellers de Sants (Lisboa) i els Xics de Granollers (Berlin). 

Seu de Nacions Unides a GinebraLa campanya impulsada per Òmnium ha rebut un fort impuls pel que fa al seu finançament a través de la web de micromecentatge Verkami, que ja ha aconseguit recollir més de 130 mil euros d'aportacions de ciutadans. Les colles, però, han de fer front al cost del viatge. Això ha fet que els Xiquets de Reus tinguin a punt ja una campanya per recollir fons per poder fer front al cost dels bitllets d'avió dels 180 castellers que faran cap a Suïssa. Per això, han deecdit posar a la venda un "pack" de productes relacionats amb la campanya, que conté una samarreta i un mocador casteller commemoratius, i que es vendran en els establiments Catshop, Batabat, El BArato i Fil i Cotó. A més, la colla instal·larà parades durant aquest cap de setmana del Trapezi a la Plaça Prim i més endavant ho farà en altres indrets de la ciutat. El finançament es busca per no comprometre la tresoreria de l'entitat, tot i que el gruix del cost el pagaran els castellers que viatgin.

Des del punt de vista casteller, els Xiquets de Reus voldrien fer a Ginebra la millor actuació feta mai per la colla fora de Catalunya, però dependrà dels efectius de què disposin. Això vol dir que es plantegen fer castells de vuit, segons que han explicat els caps de, Colla Oriol Siurana i Jordi Guarque.

El dia anterior, el dissabte, els Xiquets s'han posat d'acord amb el Casal Català de Lausanne, per oferir una actuació-taller de castells en aquesta altra ciutat suïssa. El programa d'activitats encara no està tancat del tot.

Un gruix important de castellers marxarà en avió el divendres dia 6 i la resta, el dissabte dia 7. Tornaran tots diumenge dia 8 al vespre.