La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Cas Innova

El Jutge del cas Innova imputa tota la Junta de Govern de Vila-seca

L'alcalde, Josep Poblet, declararà dimecres davant el jutge del cas Innova.

07/04/2014 | Per NW Revista de Reus

Josep Poblet, en uan de les seves darreres intervencions públiques, en l'acte commemoratiu del centenari de la Mancomunitat de Catalunya.

Josep Poblet, en uan de les seves darreres intervencions públiques, en l'acte commemoratiu del centenari de la Mancomunitat de Catalunya.

El jutge que porta el cas Innova ha decidit imputar l'alcalde i tots els regidors que formen la Junta de Govern de l'Ajuntament de Vila-seca que van votar a favor de l'expedient que va servir per construir el nou Centre d'Assistència Primària del municipi. Seguint el mateix criteri que a Reus, on el jutge també va fer desfilar tots els regidors que havien votat a favor de l'aval que es va donar a Shirota, el jutge del cas no distingeix entre responsabilitats de poder dins el govern i ha decidit imputar tot el govern vila-secà, amb Josep Poblet al capdavant.

La qüestió que lliga Vila-seca amb Innova és el fet que l'Ajuntament va requerir dels serveis del mateix arquitecte que havia dirigit les obres de l'Hospital Sant Joan de Reus, Jorge Batesteza, inputat pel jutge. L'Ajuntament de Vila-seca ja ha volgut deixar clar que en el proocés de construcció del CAP no va intervenir-hi ni Sagessa, ni Innova ni l'Ajuntament de Reus. Batesteza és un arquitecte especialitzat en construccions sanitàries, que en el sumari d'Innova està imputat per no haver justificat factures emeses per treballs relacionats amb l'Hospital, qüestió que ell sempre ha negat amb rotunditat.

El cas de Vila-seca és una nova peça separada de la llarga llista que col·leccions l'expedient d'Innova, la número 8.

A Vila-seca, l'Ajuntament ha emès un comunicat en el qeu diu que "actuarà en defensa de la institució, (formada per totes i cadascuna de les persones que hi treballen o hi presten servei), exercint totes  les accions legals que corresponguin i exigint sempre la correcció dels procediments judicials".

El nombre d'imputats d'aquest sumari frega ja les 50 persones. Entre elles hi ha la tècnica municipal de Reus, Ester Ventura, que va ser directora finacnera d'Innova en l'etapa de Josep Prat com a director general, i que es dóna la cirumstància que és l'esposa de l'alcalde de Vila-seca. 

Sobre la imputació de Poblet, hi ha dit la seva també el seu partit, Conbergència Democràtica.La formació es mostgra convençuda de la innocència de Poblet, i sorpresa per una imputació que arriba "justament dos dies després que l'alcalde Poblet hagués intervingut en l'assemblea general de l'ANC i el dia abans que es debati al Congrés la petició de la transferència a la Generalitat de la competència per celebrar referèndums".CDC assegura que està convençuda que "quedarà demostrat el bon fer administratiu del consistori, basat en el rigor i l'honestedat".