La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Ocupació

L'atur baixa de gairabé 200 persones a Reus el mes de març

Bon comportament de l'ocupació al març, que situa la ciutat amb 421 aturats menys que fa un any

02/04/2014 | Per NW Revista de Reus

La gràfica mostra l'evolució de l'atur a la ciutat de Reus els últims 12 mesos. (Font: Servei d'Ocupació de Catalunya)

La gràfica mostra l'evolució de l'atur a la ciutat de Reus els últims 12 mesos. (Font: Servei d'Ocupació de Catalunya)

El nombre de persones registrades a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya de Reus era a 31 de març inferior en 195 persones en relació al 28 de febrer, segons les xifres oficials conegudes aquest dimecres. El març ha estat el primer mes de l'any en què a la ciutat s'ha viscut un descens de l'atur. En relació al mes de març de l'any passat, a Reus hi ha 421 aturats menys, cosa que confirma la tendència a la baixa de l'atur registrat a la ciutat que es manté des de fa uns mesos. Al final de març, la ciutat tenia 10.593 aturats.

Taula dades de l'atur al Baix Camp el març de 2014Pel que fa a la demarcació de Tarragona, les xifres oficials indiquen que l'atur va baixar en 891 persones en relació al febrer, un 1,19 per cent. El nombre total de desocupats és a la demarcació de 73.922 persones. La lectura més positiva de les dades és la constatació del fet que la demarcació porta nou mesos seguits de descens de la xifra, en terme interanuals. A diferència de mesos anteriors, la baixa de les xifres oficials de desocupats és coherent amb les dades relatives als contractes signats durant el mateix mes de maç. Segons les dades oficials, el mes passat es van signar a la demarcació 15.086 contractes, un 1,75 % que el mes de març de 2013. Del total de contractes signats, 1.842 van tenir caràcter indefinit, un 12,1 % del total.

En el conjunt de Catalunya, el nombre oficial de desocupats era a 31 de març de 624.467 persones, després que s'hagués produït un descens de 5.119 aturats i, el que resulta més significatiu, la xifra és inferior en 30.583 persones en relació al mateix mes de l'any passat, cosa que significa un descens del 5,96 %.

En el conjunt de l'Estat, l'atur ha baixat al març en 16.620 persones, de manera que el nombre d'inscrits a les oficines de l'atur quedava en 4.795.866 persones.Com ja s'ha comentat en el cas de Catalunya, les contractacions i afiliacions a la Seguretat Social, aquest ciop confirmen una millora en l'ocupació.

Març és tradicionalment un bon mes en contractacions, afavorit per coincidir amb la Setmana Santa. El fet que enguany la Setmana Santa caigui a l'abril, fa que les dades es considerin força significatives.

Per sectors, ha baixat l'atur en la indústria, la construcció i els serveis.