La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | ACTUACIÓ URBANÍSTICA

El govern de Reus redissenya l'entorn de la Sedera del passeig Misericòrdia

Es mantindrà part de l'antiga fàbrica i tots els blocs de pisos tindran cinc plantes

26/03/2014 | Per NW Revista de Reus

L'edifici de la Sedera té un cartell, des de fa setmanes, on es fa saber que està en venda.

L'edifici de la Sedera té un cartell, des de fa setmanes, on es fa saber que està en venda.

Des de fa unes setmanes l’antic edifici de la Sedera, situat al passeig de Misericòrdia, té un cartell penjat en el qual es fa saber que està en venda. L’antiga fàbrica tèxtil ja fa anys que està fora de servei. L’Ajuntament de Reus, governat per PSC- ERC_ICV, va  aprovar l’any 2010 un projecte que preveia la construcció de diversos blocs, de diferents alçades, al lloc en el qual hi ha l’antiga fàbrica. La proposta, que també contemplava un equipament i una zona verda pública, es va incloure al Pla General. Aquest projecte va aixecar una forta polèmica perquè una plataforma ciutadana, formada per veïns de la zona, va expressar la seva rotuna oposició a l’actuació. El projecte va haver de passar diverses vegades per la Comissió d’Urbanisme de Tarragona fins que finalment va donar la seva aprovació. Aixó, sí, després de fer-hi diverses modificacions.

dibuix sedera

Ara, però, l’executiu local, format per CiU i PP, ha decidit introduir canvis al projecte que formarà part del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. El projecte contempla conservar una part de l’edificació existent, concretament la que dóna façana al passeig de Misericòrdia, per destinar-ho a equipaments. També preveu un parc central paral·lel als carrers d’Evarist Fàbregas i de la Sedera. Es precisament en aquests carrers on es preveuen aixecar quatre blocs d’habitatges que ara amb el nou projecte tindran tots cinc plantes (planta baixa i quatre d’alçada). Això, doncs, supòsa un canvi important respecte el projecte inicial en el qual hi havia tres torres de 8 i 9 plantes, i dos blocs de 4 i 5 plantes. Tot plegat, 183 pisos. Els nous edificis, a banda de mantenir les alineacions de carrer, són d’una alçada similar a la part més alta de la teulada de l’edifici actual de la Sedera.

Segons el govern local, aquest projecte urbanístic, que també inclourà una zona verda pública, ha estat repensat a partir de la participació dels ciutadans amb la idea de definir Reus amb el màxim consens possible.