La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Moviments polítics

Neix una plataforma ciutadana, "de nou Reus", que pretén influir en la política local

Els seus promotors no descarten presentar-se a les eleccions municipals, "en funció de com vagin les coses".

19/03/2014 | Per NW Revista de Reus

La presentació de la plataforma s'ha fet a cal Massó. D'esquerra a dreta, Carlota Moragas, Xavierf Menduiña, Lluis Gibert, Salvador Batlle i Bartolomé Pluma.

La presentació de la plataforma s'ha fet a cal Massó. D'esquerra a dreta, Carlota Moragas, Xavierf Menduiña, Lluis Gibert, Salvador Batlle i Bartolomé Pluma.

"Som ciiutadans de Reus que no pertanyem a cap partit polític i creiem que el talent que hi ha a la ciutat no troba l'expressió des del punt de vista organitzatiu". Amb aquest plantejament inicial s'ha presentat en societat la plataforma ciutadana "de nou Reus", que ha elaborat un manifest que arrenca dient que la iniciativa "és l'aposta d'un col·lectiu de ciutadans que tenim ganes de treballar pel futur de la ciutat de Reus i que volem repensar el seu model de gestió". Diuen no sentir-se representats "per uns partits polítics que estan atrapats en les seves estructures i que cada cop estan més allunyats dels ciutadans", i també que "les institucions locals i territorials no donen una resposta satisfactòria a les necessitats de la societat", per assegurar finalment que "creiem que només des de la ciutadania podem trobar respostes als requeriments presents i als reptes futurs".


L'exercici del dret a decidir s'endevina com dels eixos de l'acció política que duen a terme, si fem cas al pes que té en el manifest. Diuen que "amb un Ajuntament governat a partir d'un apcte polític que inclou regidors contraris a aquest dret, serà difícil que les relacions del nostre consistori amb les institucions del país no estiguin condicionades". I afirmen: "estem perdent el tren de la història, i també perdem la cpacitat de ser referents en aquest moment trascendental". El manifest el podeu trobar en aquest enllaç.


Els 27 signants inicials del manifest són: Abel Andreu, Comercial; Salvador Batlle, Advocat; Isabel Celestino, Mestressa de casa; Jordi Folk, Escriptor; Laura Garcia, Metgessa; Lluís Gibert, Advocat; José Luís Julian, Pensionista; Salvador Martí, Autònom industial electricista; Àngela Masip, Administrativa; Xavier Menduiña, Director d’operacions; Carlota Moragas, Estudiant de doctorat; Isabel Moreno, Jubilada; Anna Mor, Músic i Pedagoga; Almudena Nula, Educació positiva; Àngels Olesti, Funcionària. Cap de programes treball social; Lluís Pallejà, Empresari; Carme Panadés, Pensionista; Albert Pascual, Professor Teoria Econòmica URV; Xavier Plana, Consultor d’empreses; Bartolomé Pluma, Pensionista; Joan Manel Roig, Economista; Jordi Salvadó, Músic i mestre; Sita Serradell, Filòloga, administrativa; Teresa Sierra, Maquetista i administrativa; Montse Torrents, Màrqueting; Núria Valls, Periodista i Pere Lluís Virgili, Funcionari. 

Notícies relacionades
OPINIó | Tribuna
La idea "de nou Reus"

19/03/2014 | Per Francesc Domènech | comentaris comenta

"El problema que tenen les plataformes ciutadanes és que, en cas de convertir-se en candidatures electrorals, deixen de ser plataformes ciutadanes i passen a ser plataformes polítiques".