La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Ocupació

L'atur puja al febrer en 156 persones a la ciutat de Reus

Malgrat l'augment, l'atur registrat a la ciutat és inferior al que hi havia ara fa un any

05/03/2014 | Per NW Revista de Reus

Gràfica amb l'evolució de l'atur a la ciutat des del febrer de 2013 fins al febrer de 2014.

Gràfica amb l'evolució de l'atur a la ciutat des del febrer de 2013 fins al febrer de 2014.

Al final del mes de febrer hi havia a Reus 156 aturats més que el mes de gener, segons les xifres oficials de l'atur registrat que s'han conegut aquest dimarts. El total d'aturats se situa en 10.788 persones, xifra que és inferior a la que hi havia just fa un any en 367 persones.

El comportament de l'atur és similar al de la demaració de Tarragona. De fet, la de Tarragona ha estat l'única demarcació catalana on ha pujat l'atur. En concret, a final de febrer hi havia 696 persones més inscrites a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya, un 0,94 % de més. En el cas de la demarcació, la taxa interanual ha baixat, és a dir: hi havia menys persones apuntades a les llistes oficials que el mes de febrer de l'any passat. En concret, 2.611 persones. En el conjunt de la demarcació de Tarragona hi ha 74.800 aturats.

En canvi, en el conjunt de Catalunya i d'Espanya, l'atur ha baixat durant el mes de febrer en 4.285 persones, deixant la xifra total d'aturats en 629.585 persones. És la xifra més positiva des del 2004. Les xifres oficials també han tingut un bon comportament en el conjunt de l'Estat, on l'atur baixava en 1.949 persones, deixant el nombre total d'aturats en 4.812.486 persones.

La lectura al detall de les xiofres indica un bon comportament del sector de la indústria i, per contra, un creixement de l'atur en l'agricultura.

Al febrer, en el conjunt de Catalunya augmentava el nombre de contractes signats, dels quals, només un 12,78 per cent eren indefinits.

Al quadre adjunt podeu veure la xifra de desocupats inscrits a les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya als diferents municipis del Baix Camp.