La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Ordenança de civisme

L'associació musulmana Watami recorrerà l'ordenança que prohibeix el burca

Anuncia al·legacions i, si no els fan cas, el recurs judicial contra la mesura

03/03/2014 | Per NW Revista de Reus

Un grup de noies musulmanes assistens al ple en el que es va aprovar l'ordenança del burca.

Un grup de noies musulmanes assistens al ple en el que es va aprovar l'ordenança del burca.

L'Associació islàmica Watami, que va presentar el recurs que va deixar sense efecte l'ordenança que a Lleida prohibia l'ús del burka, presentarà al·legacions a l'ordenança aprovada divendres passat al Ple de l'Ajuntament de Reus i, en cas que no siguin tingudes en compte, recorrerà a la via judicial. Així ho ha anunciat aquest dilluns el responsable d'aquesta entitat, Mourad el Boudouhi, que ha explicat que l'advocat que els assessora és el mateix que va fer el seguiment de tot el tràmit judicial a Lleida, Carlos Antonil, que va aconseguir que el Tribunal Suprem anul·lés la prohibició de l'ús del burka o el nicab.

Segons el protaveu d'aquesta entitat, "no ens podem quedar de braços plegats davant d'una normativa que obligarà a les dones amb burka a quedar-s.e tancades a casa". L'entitat ja s'ha posat en contacte amb els partits que van mostrar-se al ple contraris a l'ordenança en un intent de coordinar les accions a dur a terme. En qualsevol cas, ha deixat molt clar que en cas que les al·legacions que pensen presentar no siguin tingudes en compte, recorredran a la via judicial. 

Mentrestant, l'alcalde, Carles Pellicer, ha insistit aquest dilluns a defensar la nova ordenança de civisme que, pel que fa al burca i al nicab, "respon a motius de segueretat i no religiosos", ha dit. Pellicer ha dit que "lamento si el col·lectiu musulmà s'ha sentit atacat, però ha d'entendre que aquesta és una cultura en què pel carrer anem amb la cara descoberta".

 

Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | PLE MUNICIPAL
El govern de Reus tira pel dret i prohibeix el burka a la via pública en un ple municipal tens

28/02/2014 | Per Cori Sebastià | comentaris comenta

L'ordenança de civisme que, per primer cop, prohibeix l'ús del burka, i la pràctica de la prostitució i del nudisme a la via pública a Reus s'ha aprovat avui amb l'únic vot favorable de l'equip de govern (CiU i PP) mentre que l'oposició en bloc s'hi ha pronunciat en contra. Així, doncs, l'executiu local ha fet cas omís a la demanda de l'oposició de retirar l'ordenança i redactar-ne una que tingui el màxim consens de la societat civil. Els membres de la corporació local han debatut la nova ordenança davant d'un públic nombrós que ha omplert el saló de plens de l'Ajuntament, un públic format per partidaris i detractors de la normativa. El debat de l'ordenança s'ha celebrat enmig d'un ambient tens que ha inclòs crits, xiulets i cartells de protesta.