La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | CONFERÈNCIA DE L'ALCALDE

L'Ajuntament tindrà finalment 2 milions per a inversions després de tancar el 2013 amb superàvit

L'alcalde Pellicer ho ha anunciat en una conferència de marcat to optimista

24/02/2014 | Per NW Revista de Reus

L'alcade ha pronunciat aquest vespre una conferència a la Facultat de Medicina en un acte organitzat pel Col·legi de Periodistes.

L'alcade ha pronunciat aquest vespre una conferència a la Facultat de Medicina en un acte organitzat pel Col·legi de Periodistes.

L’Ajuntament e Reus disposarà finalment enguany de 2 milions d’euros per a inversions després que hagi tancat l’exercici 2013 amb un romanent de tresoreria d’1,1 milions d’euros. Aquesta quantitat, doncs, s’afegirà als 900.000 euros que ja tenia el consistori per a inversions fins ara. Així, ho ha anunciat avui l’alcalde Carles Pellicer durant la conferència que ha pronunciat per donar a conèixer l’estat de la ciutat, un acte organitzat pel Col·legi de Periodistes. Pellicer ha basat en seu discurs en transmetre un missatge d’optimisme i a reiterar que la gestió duta a terme per l’actual govern local està donant bons fruïts, sobretot, en endreçar els números municipals.

 Després de la conferència, l’alcalde ha explicat que el milió d’euros del romanent de tresoreria de l’any passat es destinarà a un projecte que l’executiu local té al cap però que no ha volgut desvetllar. Sí que ha deixat clar, però, que no servirà per obrir la biblioteca Pere Anguera, una obra aturada des de fa dos anys, i que, tal com ell va explicar fa unes setmanes, necessita un milió d’euros perquè es pugui posar en marxa.

En matèria econòmica, l’alcalde també ha explicat que en el termini de quinze dies es coneixerà la nova simplificació i racionalització de l’estructura de les empreses municipals. Pellicer ha anunciat dues noves mesures per dinamitzar l’economia local: un programa de suport als nous autònoms que subvencionarà les seves cotitzacions a la Seguretat social durant els deu primers mesos d’activitat, i la creació d’un portal per a la captació d’inversions a mig termini.

L’alcalde reusenc ha llançat un missatge d’optimisme sobre la salut dels comptes municipals. En aquest sentit, ha ressaltat que el lleuger increment que ha experimentat el pressupost municipal per enguany és una mostra dels canvis que s’han introduït per canviar el funcionament de la gestió del consistori. Pellicer ha insistit una vegada més que l’hospital de Sant Joan no es privatitzarà.