La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Xiquets de Reus

Oriol Ciurana i Jordi Guarque, nous caps de colla dels Xiquets de Reus

L'Assemblea elegeix Sandra Llauradó com a presidenta de l'entitat

12/02/2014 | Per NW Revista de Reus

Oriol Ciurana, parant a segons el pilar de quatre de Completes en una recent Festa Major. A la dreta, Jordi Guarque.

Oriol Ciurana, parant a segons el pilar de quatre de Completes en una recent Festa Major. A la dreta, Jordi Guarque.

La Colla castellera dels Xiquets de Reus ha triat Oriol Ciurana i Jordi Guarque com a caps de colla, en substitució de Roger Ciurana, que deixa el càrrec un cop esgotat el seu mandat de tres anys. Tant Ciurana com Guarque tenen una llarga trajectòria als Xiquets de Reus, han estat castellers de tronc i testimonis directes de l'evolució de la colla  en els seus més de trenta anys de vida.

L'assembla de l'enittat ha canviat també la Junta Directiva de l'entitat, fins ara presidida per Pau Morales. La nova presidenta serà Sandra Llauradó, que es posa al front d'una junta molt rejovenida. La Junta comptarà amb dues vice-presidències: una, que ocuparà Nèstor Muñoz, tindrà cura de la vida social de la colla, mentre que l'altra, a càrrec de Pau Morales, portarà la comunicació de l'entitat. La part tècnica la formaran, a més dels caps de colla, Rubén Garcia (Txiqui) com a cap de canalla, i Albert Claveguera com a cap de pinyes. 

Una nota dels Xiquets de Reus deixa clars els objectius:"mantenir el creixement social i casteller de la colla i continuar treballant per consolidar els castells de 8 i mig, ampliar gamma i seguir amb pas ferm el camí iniciat amb els castells de 9. En l'àrea social, es plantejà enllestir els últims retocs a fer al renovat local de la colla castellera, ampliar la presència a Reus i la comarca i assegurar les vies de finançament de la colla com a principals objectius del 2014. Així mateix, s'incidí en la necessitat de trobar finançament per la construcció, imminent, d'una xarxa d'assaig com a mesura de prevenció castellera que ha de permetre anar a buscar el pilar de 6".