La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Ocupació

262 persones més apuntades a l'atur al gener

La taxa d'atur es manté per 390 persones per sota de la que hi havia ara fa un any

04/02/2014 | Per NW Revista de Reus

evolució de l'atur a la ciutat els últims 12 mesos, segons xifres oficials.

evolució de l'atur a la ciutat els últims 12 mesos, segons xifres oficials.

Les xifres de l'atur relatives a la ciutat de Reus indiquen que el mes de gener es tancava amb 262 persones més inscrites al l'oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya de les que hi havia al mes de desembre. Els experts consdieren normal que cada mes de gener l'atur tingui un comportament negatiu, per la influència de la finalització dels contractes de la campanya de Nadal, especialment en el sector dels serveis. Tot i la dada negativa, hi ha dos detalls que permeten llegir la xifra més en positiu: Una: feia molts anys que l'atur no pujava tant poc al gener. I segona dada: Malgrat el creixement de la xifra de desocupats, gener es tancava amb 390 aturats menys que el mes de gener de l'any passat. Per tant, el balanç anual continua sent positiu, cosa que passa des de fa més de mig any. En qualsevol cas, el gener es tancava amb 10.632 reusencs apuntats a les llistes del SOC.

En el conjunt de la demaració de Tarragona, l'atur pujava al gener en 2.071 persones, el que suposa un 2,9 per cent en relació al mes passat. en total, la demarcació tenia a 31 de gener 74.117 aturats. 

Per sectors, l'atur ha baixat en el sectort de la construcció, i ha pujat en el sector de serveis.

En el conjunt de Catalunya, l'atur ha pujat en 8.999 persones, el que deixa la xifra global de persones desocupades en 633.871. A 31 de gener, hi havia a Catalunya 27.946 aturats menys que fa un any. Una dada relativa a Catalunya resulta especialment interessant: El nombre total de contractes fets el mes de gener ha estat de 159.855, el que representa un descens de 6.028 respecte del mes passat.

Pel que fa al conjunt de l'Estat, el gener es tancava amb  113.907 persones més a l'atur, un 2,41 % d'increment, i deixant la xifra global en 4,814.435 persones sense feina.

Al quadre que veien en aquesta pàgina, hi ha la xifra oficial d'aturats en tots els muncicipis del Baix Camp.