La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | BCN World

El Parlament escolta institucions de tot el Camp de Tarragona en relació al BCN World

El responsable del projecte diu que si no es donen les condicions, la inversió pot anar a parar a algun altre lloc d'Espanya

28/01/2014 | Per NW Revista de Reus

Isaac Sanromà, a la dreta, durant la seva compareixença al Parlament (Foto: Parlament de Catalunya)

Isaac Sanromà, a la dreta, durant la seva compareixença al Parlament (Foto: Parlament de Catalunya)

Si dies enrere ja van intervenir alguns alcaldes, avui ha estat el torn d'institucions econòmiques del Camp de Tarragona. El Parlament de Catalunya viu aquests dies les compareixences de representants d'entitats i institucions del Camp de Tarragona en relació al projecte de Barcelona World. Aquest dimarts, per exemple, hi ha dit la seva el President de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà.

Abans de la intervenció de Sanromà, el representant de Veremonte, que és l'empresa promotora del projecte, ha dit que en el cas que el Parlament no legisli per posar les condicions òptimes per al projecte, la inversió pot fer cap a algun altre lloc d'Espanya on ja aquestes condicions ja estan vigents, en referència a qüestions fiscals.

Sobre els canvis legislatius que reclamen els promotors, el President de la Cambra de Comerç de Reus s'ha mostrat convençut que "cal adaptar la normativa vigent a la nova inversió, considerant les seves dimensions". Sanromà ha fet un èmfasi esepecial en les infrastructures, que "cal garantir per assegurar la mobilitat provocada per la nova instal·lació". Segons Sanromà, "l'Aeroport i el Port han de poder respondre a aquesta nova situació i han de ser infraestructures incentivadores de la demanda", i ha afegit: "la futura estació intermodal del Camp, paralitzada pel Ministeri de Foment després d'haver estat adjudicda la seva construcció, ofereix unes enormes possibilitats de mobilitat". Al marge de la regulació fiscal i del joc i de les infraestructures, Isaac Sanromà demana que "no es doni carta blanca als promtors del projecte" en matèria comercial". Segons Sanromà, cal equilibri comercial i "garantir, mitjançant la transparència en la informació i la justificació tècnica, que els nous metres comercials no suposin una dstorsió en l'equilibri entre les difderents formes de comerçemn en el nostre territori". El president de la Cambra de Reus ha conclòs que cal "no defraudar la il·lusió que ha crescut entre les nostres empreses per aquest projecte".