La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Patrimoni

Ràdio Reus dóna el seu arxiu sonor a la ciutat

Un acord amb la Fundaciño Privada Reddis ha permès la digitalització d'una bona part de l'arxiu sonor de l'emissora

28/01/2014 | Per NW Revista de Reus

Carles Pellicer, just després de rebre l'arxiu sonor de Ràdio Reus de mans de la directora de l'emissora, Mònica Cid, i el president de la Fundació Reddis, Valero Camps.

Carles Pellicer, just després de rebre l'arxiu sonor de Ràdio Reus de mans de la directora de l'emissora, Mònica Cid, i el president de la Fundació Reddis, Valero Camps.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha rebut aquest dimarts al migdia un disc dur amb 750 documents sonors provinents de l'arxiu sonor de Ràdio Reus, que a partir d'ara estaran a disposició del públic a l'Arxiu Municipal. El lliurament l'han fet la directora de l'emissora, Mònica Cid, i el president de la Fundació Privada Reddis, que ha patrocinat el procés de digitalització dels documents perquè puguin ser consultats pelpúblic interessat.

Aquest procés de digitalització ha permès la localització i la indexació de 280 hores de contingut sonor dividits en gairebé 750 arxius, que provenen de les dècades 60, 70, 80 u 90 del segle passat, i a partir de l'any 2000. El fet que no hi hagi documents més antics es deu, sobre tot, al fet que l'emissora de disposava abans de la tecnologia necessària per guardar enregistrats els programes que anava emetent. Es tracta, doncs, d'un arxiu que permet obtenir molta informació de temàtica molt diversa, especialment dels anys de la Transició Política ençà, coincidint en el seu inici amb la recuparació dels ajuntaments democràtics.

El lliurament d'aquest arxiu s'ha fet en un lloc simbòlic, el Centre de Lectura. Va ser allà on, enguany fa 90 anys, es va poder escoltar la primera emissió radiofònica, al Teatre Bartrina, en un acte públic que va tenir molt de ressò a la ciutat. Justament, el lliurament de l'arxiu és el primer dels actes que té preparats l'emissora per commemorar el 90è aniversari de la seva fundació. El lliurament s'ha fet durant l'emissió en directe, des de la sala Hortensi Güell de l'entitat, d'un dels programes de la ràdio, l'Hora L, en el que hi han desfilat algunes de les veus històriques de Ràdio Reus, a més de l'alcalde, Carles Pellicer, el president de la Fundació Reddis, Valero Camps, i el qui ha estat el responsable de la digitalització, el periodista Carles Esporrín.