La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | EL FUTUR DELS JUTJATS

El ministre de Justícia es compromet a mantenir els jutjats de Reus

Ruiz Gallardón va assumir l'acord dilluns en una reunió amb l'alcalde Pellicer

14/01/2014 | Per NW Revista de Reus

La nova Llei Orgànica del Poder Judicial preveu conservar només els jutjats situats a les capitals de província.

La nova Llei Orgànica del Poder Judicial preveu conservar només els jutjats situats a les capitals de província.

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, s’ha compromès amb l’alcalde de Reus a mantenir els jutjats de Reus. Així ho han fet saber fonts municipals després de la reunió que aquest dilluns van mantenir a Madrid l’alcalde Carles Pellicer i el titular de Justícia. Ruiz Gallardón, doncs, s’hauria compromès a que la modificació de la Llei Orgànica del Poder Judicial no inclogui la desaparició dels jutjats de Reus. Aquesta nova llei preveu fer desaparèixer tots els jutjats que no estan situats a les capitals de província.

Pellicer es va reunir  amb el ministre per traslladar-li personalment la moció aprovada amb el vot unànime dels grups municipals, i que recull el sentiment i la reivindicació del Col·legi d’Advocats de Reus i de la resta del col·lectiu local d’operadors judicials. La moció defensa perquè no han de desaparèixer els jutjats de la capital del Baix Camp. La moció, aprovada el 5 de juliol de 2013, destaca que “el principi de la descentralització referma l’equilibri territorial en acostar més la justícia a la ciutadania”. En aquest sentit, apunta el text, “Reus és la capital del seu partit judicial i no només presta serveis als habitants de la ciutat, sinó també a 27 municipis més”.

Després de la reunió d’aquest dilluns, l’alcalde ha informat personalment al degà del Col·legi d’Advocats de Reus, Pere Lluís Huguet, del resultat de la trobada. Pellicer ha afirmat que «el compromís del ministre permet mantenir dos principis que el govern de Reus considera fonamentals: la proximitat dels serveis públics a la ciutadania i la defensa de la capitalitat de Reus en la prestació d’aquests serveis».

D’altra banda, durant la reunió, a la qual ha assistit el comissari de l’Any Prim, Carles Tubella, l’alcalde ha sol·licitat oficialment al ministre de Justícia la cessió del sumari obert després de la mort del general Prim. Ruiz Gallardón s’ha compromès a cedir l’original del sumari perquè es pugui exposar a Reus durant la commemoració de l’Any Prim, així com a donar de manera permament a la ciutat un dels dos facsímils del sumari que editarà el ministeri.

L’original del sumari formarà part de l’exposició principal de la commemoració del bicentenari del naixement del general Joan Prim i Prats (Reus, 1814 – Madrid, 1870), que es farà la propera tardor al Museu de Reus.