La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | FESTES DE NADAL

Els Reis ja estan a punt per repartir regals aquesta nit a Reus

Unes 400 persones sortiran a la cavalcada i repartiran 4.500 quilos de caramels

05/01/2014 | Per NW Revista de Reus

Els Reis seran, un any més, a Reus avui per fer feliços a petits i grans.

Els Reis seran, un any més, a Reus avui per fer feliços a petits i grans.

Si el vent no ho impedeix, els Reis arribaran avui amb avioneta i a dos quarts de 5 de la tarda al Parc de Sant Jordi on seran rebuts per les màximes autoritats municipals de la ciutat, i tots els nens i nenes i pares i mares que els vulguin rebre. Tot seguit, els Reis es desplaçaran a l’hospital de Sant Joan, on aniran a visitar els nens que estiguin ingressats i també als avis del servei sociosanitari. Els avis de la residència de l’ICASS al Passeig Mata també rebran la seva visita.

La cavalcada començarà a les 7 i, com és costum, sortirà del carrer Ample i acabarà a l’Ajuntament per poder recollir les claus màgiques de la ciutat. L’estel, doncs, tornarà a ser l’encarregat de guiar la cavalcada pel seu recorregut per la ciutat. Del carrer Ample anirà cap a l’avinguda Prat de la Riba, seguirà per l’avinguda President Companys, baixarà pel carrer Sant Joan, farà el tomb de ravals, continuarà pel carrer Salvador Espriu, el carrer de l’Amargura i en arribar a la plaça del Pintor Fortuny, només els reis damunt les bigues romanes i el seu seguici baixaran pel carrer de Llovera fins a la plaça del Mercadal. Un cop a l’Ajuntament, sortiran al balcó per saludar als nens i les nenes de la ciutat i agafar forces per la llarga nit que els espera. L’alcalde i el regidor de Cultura i Joventut seran els encarregats de lliurar les claus de la ciutat als Reis.

Enguany com a novetat desfilaran, acompanyant a cada un dels tres Reis, tres baiards on es transportaran l’or, l’encens i la mirra. Cada un dels Reis anirà acompanyat per quatre patges, i al capdavant de la comitiva hi haurà els quatre heralds de la ciutat a cavall. Les diferents carrosses que desfilaran seran les tres dels Reis, dues de fantasia (en una de les quals hi haurà un grup de músics acordionistes), una de carbó, una de joguines, una amb l’Estel i una carrossa per portar les cartes adreçades als Reis. A la cavalcada, com altres anys, també desfilarà la Guàrdia Urbana amb la seva unitat muntada a cavall, així com els dos camions antics del cos de Bombers de Reus.

L’ambientació musical anirà a càrrec de vuit conjunts de música: l'Aula de Sons (grup d'acordionistes i grup de grallers i timbalers), la Banda Simfònica, la Cobla Reus Jove, la Batucada del Cuc de l'Orella, la Batukada Trokatrons i els heralds trompetistes que desfilaran a la capçalera de la comitiva. En total, unes 400 persones participen a la desfilada de Reis. Hi hauran els membres de Llop’s teatre, del Bravium, els Amics del Caval de les comarques de Tarragona, els Amics de la Moto, l’Aeroclub de Reus i l’Associació de Senegalesos. És previst que es reparteixin uns 4.500 quilos de caramels, tots ells sense gluten.