La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Proposta

L'alcalde vol que Reus sigui capital catalana de la Cultura el 2017

Barcelona ho serà el 2014, Vilafranca el 2015 i Vic, el 2016.

12/12/2013 | Per NW Revista de Reus

El Teatre Fortuny, la joia dels equipaments culturals de la ciutat. (Foto: Arxiu)

El Teatre Fortuny, la joia dels equipaments culturals de la ciutat. (Foto: Arxiu)

El Ple de l'Ajuntament de Reus debatrà aquest divendres una proposta de l'alcalde, Carles Pellicer, per optar a que la ciutat sigui declararada Capital de la Cultura Catalana l'any 2017.

Aquest reconeixement, de fet, no és oficial. La designació l'atorga l'Associació Capital de la Cultura Catalana en una iniciativa que es va estrenar l'any 2004 i que preten contribuir "a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat tant a l'interior com a l'exterior".

Fins ara, han estat Capital de la Cultura Catalana els municipis de Banyuoles (2004), Esparraguera (2005), Amposta (2006), Lleida (2007), Perpinyà (2008), Figueres (2009), Badalona (2010), Escaldes-Engordany (2011) i Tarragona (2012). L'any que estem a punt de tancar, qui ha ostentat el títol ha estat Ripoll. L'any que ve ho serà Barcelona, el 2015 Vilafranca del Penedès i el 2016, Vic. Reus opta al 2017, el mateix any que Tarragona organitzarà els Jocs del Mediterrani, amb la qual cosa el Camp de Tarragona pot obtenir un plus de promoció especial.

L'alcalde creu que cal valorar "el pes cultural de Reus tant en el seu entorn més proper con en el conjunt de Catalunya", a la vegada que destaca "les condicions d'equipaments, tradició associativa i capacitat organitzativa en l'àmbit de la cultura", com a factors "molt favorables" perquè Reus garanteixi l'èxit d'un esdeveniment d'aquestes característiques". En una nota oficial, s'explica que l'alcalde considera que "la ciutat de Reus és un referent en l’àmbit cultural català pel que fa programació de festivals (com ara el Trapezi i el Cos), el seguici festiu i les festes majors, la programació teatral i el conjunt de l’activitat d’arts escèniques, literària i patrimonial".

Es desconeix si per optar a la menció, l'Ajuntmament té plantejat algun projecte d'activitat extraordinària durant aquelll any, o es compta només amb la programació habitual d'activitats d'àmbit cultural amb què ja compta la ciutat.