La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Ple de l'Ajuntament

L'Ajuntament debatrà la signatura d'un pacte contra la corrupció

Una moció d'Ara Reus oficialitza la proposta, que vol contrarestar les "massa vegades" que es parla de Reus per temes de corrupció.

12/12/2013 | Per NW Revista de Reus

El portaveu d'Ara reus, Jordi Cervera (Arxiu)

El portaveu d'Ara reus, Jordi Cervera (Arxiu)

L'Ajuntament de Reus celebra aquest divendres un ple en el que, a banda dels pressupostos municipals per al 2014, està previst que es debati una moció per aconseguir un "Pacte Anticorrupció a l'Ajuntament de Reus". La proposta és del grup municipal Ara Reus, que busca un acord amb tots els grups municipals de l'Ajuntament i que pretén evitar que es tornin a produir casos com els que aquests últims mesos han passat pels jutjats de la ciutat.

De fet, el panorama que es dibuixa a la moció és molt negatiu. A parer de la formació política que lidera Jordi Cervera "el nom de la ciutat s'ha vist relacionat en massa ocasions en afers relacionats amb pressumptes cobraments irregulars de nòmines, adjudicacions de contractes sense haver convocat concurs públic per adjudicar-ho amb caràcter de pública concurrència, imputacions per malversació de fons públics, estafa, blanqueig de capitals, prevariació o delictes societaris, entre d'altres". La proposta pretén que es confeccioni un acord "per evitar que tornin a succeir casos de presumpta corrupció com els que estan marcant l'agenda reusenca".

La propista de la formació de Cervera proposa que aquest pacte tingui com a línies principals la transparència en la gestió pública, la publicació de subvencions i concessions, la publicitat de temes relacionats amb el planejament urbanñistic, regular clarament la separació dels àmbits públic i privat i la redacció de bases "per a l'eficàciua de la lluita contra els comportaments corruptes, entre d'altres".

La mateixa proposta, a més, posa com a exemple "el tancament prematur de l'empresa Shirota" per demanar al govern municipal que "es comprometi a facilitar amb la màxima brevetat tots els documents, decrets, informes i acords que sol·liicitem els grups municipals de l'oposició, fet que fins ara no ha succeït".

La formacio de JrodiCervera porta tot el mandat fent bandera contra el que ells consideren corrupció a l'Ajuntament de Reus. De fet, alguns dels casos que s'investiguen als jutjats van ser denunciats al seu dia per aquesta formació política.

 

Ocupació i pobresa

A més d'aquesta moció, el Ple debatrà una altra proposta d'Ara Reus per aprovar un Acord Local per a l'Ocupació a la ciutat amb la participació d'empresaris i sindicats. 

Mentre, el PSC ha proposat qeu s'estableixin protocols i es treballio per garantir un mínim vital de subministrament d'aigua, gas i electricitat als ciutadans. És una proposta que pretén pal·liar el nou fenomen social conegut amb l'expressió "pobresa energètica", que fa referència a persones i famílies que no tenen capacitat de pagar els rebuts de l'aigua i altres subministraments essencials per la crisi. Una de les propostes concretes dels socialistes és que l'ajuntament de Reus augmenti les partides pressupostàries "que calguin" per fer front al pagament de les factures energètiques entre els mesos de novembre i març.

El PSC demana també que es revisin els criteria d'adjudicació dels pisos de protecció focial, i que es reforcin les mesures per lluitar contra la violència de gènere.

Totes aquestes propostes es debatran en el mateix ple que està previst que discuteixi i aprovi els pressupostos municipals per al 2014.