La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Cas Shirota

Els jutges de Reus donen suport al company del cas Shirota

Els jutges creuen que les crítques al seu company són "un exercici pervers a la llibertat d'informació"

08/12/2013 | Per NW Revista de Reus

Edifici dels jutjats de Reus (Foto: Arxiu)

Edifici dels jutjats de Reus (Foto: Arxiu)

Els jutges de Reus han publicat aquests dies un comunicat de suport al seu company encarregat de la instrucció dels casos Shirota i Innova en els que es diu que les crítiques són "un exercici pervers de la llibertat d'informació".  Articles periodístics i opinions d'advocats i juristes han qüestionat durant les últimes setmanes la forma amb la que el titular del jutjat número 3 de Reus, Diego Álvarez de Juan, instrueix la causa dels afers Innova i Shirota, que afecten de ple l'Ajuntament de Reus i, per tant, la vida política i institucional a la ciutat. Les crítiques s'han centrat, sobre tot, en qüestionar les detencions de persones per garantir que declaressin davant del jutge, quan no era necessari.

El comunicat dels jutges es refereix a les crítiques que se centren "a qüestionar la figura i la feina del jutge amb referències impròpies a la seva honestedat i integritat quan li atribueixen finalitats alienes a la investigació, com són la seva pròpia promoció professional o política". Segons els magistrats, aixó suposa "que es fa un ús pervers de la llibertat d'informació, ja que el que s'ha publicat té molt poc a veure amb la formació de l'opinió pública en una societat democràtica". 

Els jutges aprofiten per queixar-se de la situació dels jutjats de Reus, "que suporten una càrrega de treball inassumibles per a l'exercivi digne de la funció jurisdiccional" i conclouen dient que "el respecte a l'actuació dels òrgans judicials i la preocupació per fomentar aquest respecte entre la ciutadania és una condició imprescindible de l'exercici de les seves funcions, entre les quals hi ha la lluita contra la delinqüència vinculada amb l'exercici de càrrecs públics".