La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Parada programada de Repsol

Repsol finalitza la parada programada que va començar l'1 d'octubre

05/12/2013 | Per NW Revista de Reus

Joan Pedrerol, director del complex industrial Repsol de Tarragona, ha fet avui balanç de la parada.

Joan Pedrerol, director del complex industrial Repsol de Tarragona, ha fet avui balanç de la parada.

La parada de part de les instal·lacions del complex industrial de Repsol a Tarragona ha finalitzat després de realitzar el manteniment i les inversions programades per incrementar-ne la competitivitat. Només les unitats de la refineria han estat funcionant amb normalitat des del passat 1 d’octubre, en què es van iniciar els treballs que han afectat les plantes d’OPSM, Derivats, Butadiè, Poliolefines i Olefines (cracker). En aquests moments han entrat en producció les primeres plantes de l’àrea de química, mentre que la planta d’olefines (cracker) està iniciant el procés de posada en marxa. Aquesta operació comportarà l’activació de les torxes durant els propers dies.

L’objectiu principal que es va marcar Repsol per a la parada va ser el d’aconseguir zero accidents amb baixa. Amb aquesta finalitat, s’ha dut a terme una intensa campanya per incidir en diversos missatges de seguretat a través de diferents suports i mitjans. Aquest és el cas, per exemple, de les tanques publicitàries que es van col·locar a les vies d’accés al complex. També, amb la finalitat de prevenir accidents, els tècnics de prevenció de les empreses col·laboradores i els responsables de seguretat de Repsol han impartit breus xerrades diàries per recordar les normes d’actuació a la feina. "Aquestes i altres accions han servit doncs, per assolir el principal objectiu que s’havia marcat Repsol i per aconseguir també, un descens significatiu en atencions sanitàries comparat amb parades anteriors", ha informat l'empresa.

La complexitat de les intervencions fetes a la planta d’olefines (amb la instal·lació de les dues grans turbines) fa que el procés de posada en marxa que ara s’inicia sigui més llarg i complex del que és habitual. Per això, Repsol ha intensificat el trasllat d'etilè des del seu cracker de la localitat portuguesa de Sines, així com amb l'adquisició de diversos vaixells d'etilè en el mercat internacional. La inversió durant la parada ha superat els 95 milions d'euros i ha suposat la contractació de més d’un centenar d’empreses de diferents sectors per realitzar algunes de les actuacions. El 90 per cent d’aquestes empreses tenen seu al Camp de Tarragona i moltes han hagut de duplicar, i en alguns casos triplicar, el seu nombre de treballadors per oferir el servei a Repsol. Una mitjana de 3.000 persones, doncs, han accedit al complex de manera diària. D’aquestes, 1.500 han sigut els operaris de les empreses col·laboradores, i 1.600 més han estat els treballadors habituals de Repsol. Finalitzades aquestes millores, el complex es prepara ara per rebre una nova inversió de 70 milions d’euros a les seves plantes químiques. Aquesta inversió es realitzarà al llarg dels tres propers anys (2014-2016) amb l’objectiu de possibilitar la fabricació de productes diferenciats i d’alt valor afegit, i amb la voluntat d’adaptar-se a la realitat del mercat i la demanda prevista per als propers anys.