La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Ocupació

214 aturats més a Reus al novembre

Malgrat que hi ha menys aturats que fa un any, les xifres es mantenen estancades a la ciutat.

03/12/2013 | Per NW Revista de Reus

Evolucio de l'atur a l'últim any a la ciutat de Reus.

Evolucio de l'atur a l'últim any a la ciutat de Reus.

Reus ha tancat el mes de novembre amb un total de 10.507 persones inscrites a les llistes del Servei Català d'Ocupació. Això vol dir que a la ciutat hi ha 214 persones mes que el mes d'octubre passat, però 251 menys que el mes de novembre de 2012, just fa un any, quan l'atur havia crescut 192 persones. Les dades permeten concloure que l'atur a Reus, per desgràcia, es troba en una situació estable i amb unes xifres estancades. La millora, que xifres en mà existeix, és gairebé inapreciable.

El comportament de l'atur a la ciutat és similar al del conjunt de la demarcació de Tarragona i al de Catalunya. A la demarcació, l'atur ha crescut en 977 persones, deixant la xifra en 72.695 aturats. Aiixò vol dir que del total de persones que han pedut la feina a la demarcació durant el mes de novembre, un 22 per cent han estat persones registrades a les oficines del SOC de Reus. L'observació de la gràfica adjunta, relativa només a la ciutat de Reus, mostra clarament el comportament de l'ocupació, molt estacional. Es crea ocupació entre març i agost. En la resta de mesos, el balanç entre llocs de feina nous i de perduts és negatiu. Val a dir, però, que la taxa interanual (aturats avui en relació a aturats fa just un any) porta cinc mesos sent positiva, és a dir, hi ha menys aturats ara que fa un any.

A Catalunya, l'atur també presenta xifres negatives en relació al mes passat, però positives en relació a fa un any. El nombre de descoupats al Principat és de 638.344 persones, exactament 4.512 més que a l'octubre, però un 2,11 % inferiors al novembre de 2012.

En el conjunt de l'Estat, l'atur s'ha reduït en 2.475 persones. El descens s'explica, segons els sindicats, pel fet que molts immigrants han marxat del país i s'han "desapuntat" de les llistes oficials.