La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Fotografia

Cal Massó obre una mostra fotogràfica en la que el públic decidirà el primer premi

Photoexòtica 2013 és la primera exposició de la nova etapa del Centre d'Art

08/11/2013 | Per NW Revista de Reus

Una de les imatges presentases al Concurs Photoexòtica 2013. (Foto: Elena López Ferran)

Una de les imatges presentases al Concurs Photoexòtica 2013. (Foto: Elena López Ferran)

El Centre d’Art Cal Massó de Reus acull des d’aquest divendres, dia 8, i fins el dia 24 de Novembre, l’exposició de les 50 millors fotografies de les gairebé 200 que s’han presentat al Concurs Photoexòtica 2013, convocat per Cafès Brasília. Es tracta, de fet, de la primera exposició pública del Centre d'Art en la seva nova etapa, en la que ja s'hi han celebrat diversos concerts. 

La selecció de les obres exposades l’ha feta el jurat del Concurs, format pel Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Reus, Joaquim Sorio; els representants de l’empresa Productos del Café i del grup Nestlé, Atziber Barcena, Quico Gómez i Pablo Donado; el director general de l’Agència de Publicitat TGD, Josep M. Rovira; els fotògrafs Rafael López Monné i Josep Borrell Garciapons, el president de l’Associació Tàrraco Fotografia, Carles Ardèvol; la directora de Canal Reus TV, Patrícia Fernández, i el director de la Revista NW, Francesc Domènech.  

Les obres presentades pertanyen a 76 fotògrafs, la majoria dels quals són del Camp de Tarragona, però també s’han rebut imatges de la resta de Catalunya, Galícia, Andalusia i Madrid. Les bases del Concurs convidaven als participants a buscar la part exòtica del seu entorn o experiència personal.

Per a l’organització del Concurs s’ha comptat amb la col·laboració del Centre d’Art Cal Massó, l’Institut Municipal d’Acció Cultural i l’Associació Tàrraco Fotografia, entitat amb seu a Reus que aplega un centenar de fotògrafs aficionats de tot el Camp de Tarragona.

Premis

La fotografia guanyadora del Concurs es decidirà mitjançant votació popular dels visitants de l’exposició, que podran triar quina fotografia consideren la millor dipositant una papereta en una urna. El jurat del Concurs, per la seva banda, triarà un primer i un segon premi per a cadascuna de les dues categories del concurs: Imatges sense retoc digital, i imatges amb retoc digital.

La fotografia premiada per votació popular rebrà un premi de 750 euros. Els primers premis de cadascuna de les categories triats pel Jurat del Concurs estan dotats amb 500 euros. Finalment, els segons premis de cada categoria tenen una dotació de 250 euros. A més, la fotografia guanyadora rebrà un trofeu, mentre que la resta de premiats rebran un diploma acreditatiu.

El veredicte del jurat es farà públic el dia 21 de Novembre, dia en què es farà públic el veredicte.

Activitats paral·leles

L’exposició de Cal Massó tindrà també diverses activitats paral·leles, totes de caràcter gratuït, inclouen unes Jornades sobre Gastronomia i Cafè, amb diversos tallers i conferències. A més, s’ha volgut que l’exposició serveixi de marc per a que el públic s’acosti a algunes de les danses exòtiques que es practiquen a casa nostra, com és el cas de la Zumba, especialitat de la que es farà una Máster Class oberta al públic. El programa de les activitats el podeu trobar en aquest enllaç.

Una conferència sobre fotografia digital tanca la sèrie d’activitats previstes durant els dies d’obertura de l’exposició.L’exposició estarà oberta de dimarts a divendres, de 17h a 20h30’, els dissabtes de 10h30 a 13h30, i de 17h a 20h30’, i els diumenges de 10h30’ a 13h30’.