La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Inversió púublica

La Generalitat destina la inversió del 2014 a Reus a pagar deutes

La inversió del Govern servirà per pagar l'Hospital i l'edifici del 112.

07/11/2013 | Per NW Revista de Reus

La Generalitat destinarà 5 milions d'euros el 2014 per pagar el nou Hospital (Foto: Arxiu)

La Generalitat destinarà 5 milions d'euros el 2014 per pagar el nou Hospital (Foto: Arxiu)

El projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2014 destina gairebé la totalitat de les inverrsions previstes a Reus a pagar deutes. L'Hospital Sant Joan, l'edifici del 112 a la carretera de Tarragona i la C-14 (la carretera de Montblanc) s'enduen el gruix d'aquesta despesa. Al llistat d'inversions per comarques no hi figura res més. "No són els pressupostos que ens agradarien, però són els que ens convenen i els que es poden fer", ha dit el Delegat de la Genealitat al Camp de Tarragona, Joaquim Nin.

Lluny quden els anys en què el repàs al llistat d'inversions previstes per la Generalitat suposaven una mena de carta als Reis on els ajuntaments de tot el país podien comprovar si les peticions d'inversió fetes havien estat tingudes en compte o no. La migradesa dels recursos econòmics de la Generalitat és implacable i aquests pressupostos, que s'esperaven amb una especial espectació pel fet que durant el 2013 no hi ha hagut pressupostos (funcionaven els anteriors prorrogats). El cas és que, a banda de pagar deutes, la inversió directa no preveu cap altra partida d'obra nova. Només el detall de les despeses dels diferents departaments podrà aportar dades més precises sobre els diners que la Generalitat destina a Reus.

En tot el Camp de Tarragona, l'obra que s'endú més diners és la reforma a fons de la carretera que uneix Valls amb el Vendrell pel Coll de Santa Cristina, que està a mig fer i que porta alguns anys de treballs, amb un total d'11,7 milions d'euros. De fet, l'Alt Camp i el Baix Penedès, després del Tarragonès, són les comarques del Camp que reben més recursos en inversió, i que inclouen la construcció de dues escoles noves. El Tarragonès, encapçala el rànquing amb 15,2 milions d'euros, mentre que el Baix Camp, Hospital i edifici del 112 a banda, rebrà poc més de 3 milions d'euros.

La inversió total al Camp de Tarragona suposa un 5,7 per cent del total d'inversió en el conjunt de Catalunya.