La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | CAS INNOVA

L'exalcalde Pérez declara davant del jutge convençut que no ha fet "res malament"

Manté que està disposat a col·laborar amb la justícia per aclarir el cas Innova

14/10/2013 | Per NW Revista de Reus

Pérez ja va haver d'anar a declarar davant del jutge el maig passat.

Pérez ja va haver d'anar a declarar davant del jutge el maig passat.

L'exalcalde de Reus, el socialista Lluís Miquel Pérez, ha anat avui al jutjat número 3 de la ciutat per declarar com a imputat en el cas Innova, que investiga el pagament de presumptes factures irregulars al hòlding d'empreses municipals. Pérez s'ha mostrat disposat a “col·laborar” amb la justícia i està convençut que no ha fet res “malament”. L’exalcalde s’ha mostrat orgullós per haver “transformat”  Reus si bé ha assegurat que mai no s'hauria pensat “que després hagués tingut totes aquestes conseqüències”. Aquesta és la segona vegada enguany que Pérez ha d’anar al jutjat per declarar pel cas Innova.

La declaració davant el titular del jutjat número 3 de Reus s'ha centrat, sobre tot, en la contractació de Carles Manté com a consultor estratègic de l'Hospital. L'exalcalde ha negat l'existència de factures falses i, sobre el seu paper, ha dir quan ha sortit del jutjat, que el seu paper era "avaluar les necessitats que teníem, que aleshores eren aconseguir més finançament, que l'hospital fos més gran i un millor concert, cosa que es va aconseguir". Segons ell, Manté va ser la persona clau per aconseguir incrementar de 65 milions a 120 l'aportació de la Generalitat per a la construcció de l'Hospital i que el concert passés dels 107 als 170 milions d'euros". Aquests resultats "tangibles", segons Pérez, justifiquen les factures de Manté: "Algú vol fer veure que no estan justificats, però ho estan àmpliamenet", ha dit.

L'exalcalde ha contestat a les preguntes de totes les parts, excepte les de l'advocada d'Ara Reus, "per dignitat". Tot aquest enrenou judicial s'ha generat, justament, a partir de la denúncia d'Ara Reus. L'advocat de Pérez, Antoni Aluja, ha dit que tot el que s'investiga al jutjat són activitats "absolutament legals, regulars i beneficiosos". L'advocada d'Ara Reus, per la seva banda, manté que les factures no estan justificades ja que,a parer seu, no s'ha presentat cap document que ho acrediti.

 

El magistrat investiga els contractes que van realitzar l'exdirector general del CatSalut i expresident de Shirota, Carles Manté, i l'arquitecte Jorge Batesteza, mentre Josep Prat dirigia el hòlding d'empreses municipals de Reus. El primer hauria cobrat més de 720.000 euros més IVA en tasques de “consultoria estratègica”, i el segon, més de 380.000 més IVA per feines “d'assessorament”, a través de l'Hospital Sant Joan de Reus i presumptament sense justificar. La imputació de l'exalcalde Pérez va arribar a final de setembre per petició expressa del partit Ara Reus i després que el jutge analitzés les declaracions judicials de Prat i Manté. L'exdirector general d'Innova va declarar davant el jutge que la contractació de Manté es va fer per ordre directa de Pérez i de l'exconseller delegat, Josep Morató. També va assegurar que els noms de Manté i Batesteza es van posar damunt la taula en una reunió a la qual van assistir, entre altres, l'exalcalde Pérez i Marina Geli, que en aquell moment era consellera de Salut.

 

Tant Prat com Manté estan imputats pels delictes de malversació, estafa, tràfic d'influències, negociacions prohibides a funcionaris, blanqueig i contra la hisenda pública. El jutge els manté retirats els seus passaports. A Batesteza, detingut el juliol passat i també amb el passaport retirat, se li imputen els càrrecs blanqueig de capitals, delicte societari, malversació de diners públics, prevaricació, delicte contra l'Administració pública, i estafa. Aquest no és el primer cop que Pérez declara enguany com a imputat per afers relacionats amb Innova. Al final del passat mes de maig ja va haver d‘anar als jutjats, juntament amb tots els regidors que formaven el seu equip de govern —també imputats—, per declarar en la instrucció oberta del cas Shirota, que investiga l'aval consistorial de 3 milions d’euros concedit l'any 2008 a aquesta empresa mixta amb capital privat i municipal.