La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Fira de Reus

Expro/Reus tanca portes amb una valoració positiva de l'organització

La Cambra està molesta "pel poc que ens han tingut en compte" en aquesta fira

14/10/2013 | Per NW Revista de Reus

Detall del "Cupcake Reus", iniciativa que Fira de Reus vol que tingui continuïtat.

Detall del "Cupcake Reus", iniciativa que Fira de Reus vol que tingui continuïtat.

La 43na edició d'Expro/Reus va tancar portes ahir al vespre, després de cinc dies d'estar oberta. El gruix de visitants es va concentrar durant el cap de setmana, especialment dissabte. L'organització del certamen, que encara no ha donat xifres de visitants, destaca de manera especial el bon nivell de vendes del sector de l'automoció, que previsiblement superarà les vendes de l'any passat quan es tanquin els balanços.

Des de l'organtizació es destaca també de manera especial la bona acollida que ha tingut el primer saló de pastisseria creativa, el Cupcake Reus, del qual es preveu "que tingui continuïtat", segons el President de la Cambra de Comerç, Isaac Sanromà. El que encara no està tant clar és si aquesta continuïtat es durà a terme en el marc d'Expro/Reus o no. El que ha quedat clar -afirma el president de la Cambra- és que aquest sector demanava un espai on promocionar-se i l'ha trobat a Expro/Reus".

La màxima responsable política de la fira és la tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Alícia Alegret. Segons ella, "les activitats programades han donat a la fira l'afegi de certamen 'experiencial' on s'ha pogut participar i provar nous productes". Alegret creu que accions com les degustacions de productes alimentaris o les jornades per a professionals són l'element que diferencia aquesta fira multisectorial d'altres de la mateixa temàtica". La regidora va més enllà, quan afirma que "Expro/Reus està evolucionant cap a un format on, més enllà e veure productes, els visitants poden viure en primera persona l'activitat comercial de la ciutat i els seu entorn". L aintenció és, doncs, convertir la Fira en un contenidor d'experiències de les que puguin gaudir els visitants.

Diferències

Al marge del certamen en si, aquesta fira també ha viscut episodis de diferències entre la direcció política de la fira i la Cambra de Comerç, que presideix la Fira i el comitè organitzador. Tot i que oficialment, la Cambra no ha fet cap declaració pública expressant malestar, alguns membres del ple de la corporació s'han mostrat molt contrariats pel poc que se'ls ha tingut en compte "quan s'han pres decisions sobre temes delicats". El conflicte que hi ha hagut relacionat amb el sector de l'automoció n'és un exemple, però n'hi ha hagut d'altres, entre els quals, fins i tot, la tria del cartell de la Fira. Des de la Cambra es confia en reconduir la situació de cara a pròximes edicions d'Expro/Reus, i de cara a la gestió global de la institució.

Les friccions entre la Cambra i l'Ajuntament en relació a la Fira no són noves i gairebé pot afirmar-se que són tradició en la llarga història de la Fira de Reus. Amb tot, és el primer cop en força temps que transcendeix la voluntat de la Cambra de plantejar el problema al si dels òrgans de direcció de Fira de Reus.