La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | ERC

Àlfred Pitarch, alcaldable d'ERC amb el 60 % dels vots

El candidat diu que l'objectiu és l'alcaldia de la ciutat

04/10/2013 | Per NW Revista de Reus

Àlfred Pitarch (a la dreta) encaixa amb el candidat rival, David Llambrich, un cop acabada l'assemblea.

Àlfred Pitarch (a la dreta) encaixa amb el candidat rival, David Llambrich, un cop acabada l'assemblea.

L'Assemblea de militants d'Esquerra Republicana de Catalunya a Reus ha elegit Àlfred Pitarch com a candidat a l'alcaldia per a les eleccions del maig del 2015. L'assemblea, amb una setantena d'assistents, ha hagut de triar entre Pitarch i David Llambrich i, si cal fer cas de les cares i els comentaris a la sortida de la reunió, la contesa entre els dos candidats ha estat cordial. Pitarch s'ha mostrat ambiciós i ha dit que l'objectiu no és només tornar a entrar a l'Ajuntament, si no obtenir l'alcaldia de la ciutat, per la qual cosa, es planteja a partir d'ara un treball basat en la idea "d'obrir el partit a la societat i recollir les propostes dels ciutadans". Recuperar els militants que al seu dia van abandonar ERC és un dels objectius que té plantejats el nou alcaldable.

L'assemblea, celebrada al Casal Foment, ha comptat amb la presència del president regional del partit, l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu. Andreu creu que l'assemblea que ha elegit Pitarch marca l'inici del procés que "ha de portar a Reus a tornar a liderar el moviment del catalanisme al Camp de Tarragona". Pitarch ha remarcat la importància que poden tenir les eleccions municipals del 2015 en l'actual conjuntura política del país, que pot fer que els comicis es plantegin com unes eleccions plebiscitàries en cas que durant el 2014 no s'assoleixi l'objectiu de convocar una consulta d'autodeterminació.

Pitarch es posarà ara a treballar amb la Comissió Electoral del partit, que haurà de treballar en els pròxims mesos per donar forma a la llista de persones que formaran equip amb Pitarch "i en l'elaboració del millor programa de la història", ha dit.