La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Pressupostos de l'Estat

Vallès acusa Pellicer de no lluitar per l'estació intermodal al sud de l'aeroport

Els Pressupostos de l'Estat preveuen una partida per beneficiar les empreses que patrocinin el Mundial de Patinatge

04/10/2013 | Per NW Revista de Reus

Francesc Vallès, en una imatge d'arxiu.

Francesc Vallès, en una imatge d'arxiu.

El primer secretari del PSC, diputat al Congrés i virtual candidat socialista a l'alcaldia de Reus per a les eleccions municipals del 2015, Francesc Vallès, ha acusat a l'alcalde, Carles Pellicer, de "renunciar a l'estació intermodal per la seva dependència del PP". La crítica ve després d'haver comprovat que el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat per al 2015 no apareix el proejcte d'estació ferroviària al sud de l'aeroport, "entre altres inversions que Reus necessita per a la seva competitivitat, tant en matèria cultural com en centres de recerca i infrastructures".

Segons Vallès, que l'estació intermodal no aparegui als pressupostos "ens fa pensar que la infraestructura no es construirà perquè l'alcalde Pellicer ha cedit davant les pressions del Partit Popular". El diputat, que ha anunciat la presentació d'una esmena al projecte de pressupostos de l'Estat per intentar que s'hi inclogui aquest projecte", pel qual demana el suport de tots els grups polítics.

Més enllà de l'estació, Vallès considera que el document que ha presentat el Govern de l'Estat és el d'uns pressupostos "que són dramàtics perquè augmenten el patiment de la gent", en retallar "un 30 % les partides socials", que se sumen al fe que l'Ajuntament de Reus retalla "any rere any el pressupost del Mas Carandell". 

Vallès ha trobat una cosa positiva en els pressupostos de l'Estat: una partida que preveu beneficis fiscals de prop del 90 % aplicables a les activitats de patrocini del Campionat Mundial de Patinatge que s'ha de celebrar a la ciutat. Vallès anima "als empresaris locals amb possibilitats de patrocinar aquest esdeveniment" a que "ho facin per tal que el mundial sigui un èxit i perquè la ciutat es projecti al món".