La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Fira de Reus

Expro/Reus, a punt per obrir el dia 9 amb uns 200 expositors

Hi ha baixes d'algun concessionari de cotxes, que ha estat substituït per d'altres

02/10/2013 | Per NW Revista de Reus

Detall d'un dels estands d'Expro/Reus de l'any passat. (Arxiu)

Detall d'un dels estands d'Expro/Reus de l'any passat. (Arxiu)

Sense poder-se escapar de la ja habitual controvèrsia amb els concessionaris de cotxes, que malden cada any per obtenir un millor preu per la seva presència a la Fira, Expro/Reus ho té tot a punt per obrir les seves portes a partir del dimecres, 9 d'octubre. Serà el segon any que la Fira es farà amb el format d'un únic cap de setmana, i no serà un certamen de 10 dies com era abans. La fira arriba enguany a la seva 43na. edició.

Sobre els cotxes, la presència s'ha tancat a data d'avui amb la baixa de dos concessionaris, "que han estat substituïts per uns altres dos", segons que ha explicat el President de la Cambra de Comerç de Reus i alhora President del Comitè Organitzador de l'Expro/Reus. Sanromà ha volgut deixar clar que les diferències són amb un dels concessionaris, el grup Joaquim Oliva, que, convé no oblidar-ho, té la representació a la demarcació d'un bon nombre de marques, entre les quals Peugeot. En qualsevol cas, a la Fira hi haurà cotxes. En concret, 17 expositors amb les marques que representa cadascun, a més de sis concessionaris de motos, que representen quinze marques, que ocuparen el mateix espai que l'any passat. "A la fira de Barcelona hi va haver 22 expositors, i aquí en tindrem 17. Crec que amb això està tot dit", ha dit el director general de Fira de Reus, Eduard Vicente.

Una de les novetats que tindrà enguany l'Expro/Reus éserà l'organització d'un saló paral·lel que, sota el nom "Cupcake Reus", estarà dedicat a la pastisseria creativa. Acollirà estands d'establiments que es dediquen a la pastisseria, de botigues d'estris de cuina i d'ingredients per elaborar pastissos i servirà també per a l'organització de tallers i cursos d'elaboració de pastissos i cupcakes. El saló s'instal·larà al Foyer del Palau de Fires i Congressos i suposa una novetat, seguint la moda que durant els últims mesos s'ha creat a l'entorn de la pastisseria creativa, que a Reus té alguns establiments especialitzats. Es tracta d'un saló que ha permès afirmar a la tinent d'alcalde de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Reus, Alícia Alegret, que la fira d'enguany "pretén definir el format d'una fira experiencial, en la que el visitant pugui tenir un paper actiu i pugui donar resposta a diferents tipus de públic".

Els sectors tecnològics i de la llar tindran una presència especial a l'Expro/Reus, amb la presència d'expositors als quals "s'han donat facilitats als qui han volgut venir", segons Isaac Sanromà. D'altra banda, estan previstes activitats destinades a la gent gran i al públic familiar. Als posseïdors de la Targeta Daurada, per exemple, se'ls convidarà a un aperitiu.

Entre les activitats paral·leles, destaca la celebració de diverses jornades tècniques obertes a professionals "que vulguin millorar a la seva feina". Una de les sessions, el dimecres al matí, estarà dedicada als hàbits i les eines per ser més productiu. S'ha convocat també la tercera edició de la Fira de Botigues Online (FIBO), sota el títol FIBO & Vermut, ja que en acabar hi haurà una sessió de networking a l'hora del vermut.

NW

Un dels estands que tindrà l'Expro/Reus serà el d'aquesta revista. NW-La Revista de Reus, com ja va fer l'any passat, instal·larà un estand des d'on s'atendran a les persones que vulguin subscriure's a la revista, o a les persones que vulguin adquirir algun exemplar endarrerit. A més, es posaran a disposició dels subscriptors, de manera gratuïta, pòsters de la geganta Mora, amb la imatge que va servir de portada al número del mes de juny passat, en motiu de la Festa Major de Sant Pere. Més endavant informarem d'altres novetats que es podran trobar a l'estand de la revista a la fira.Portada de la Revista de juny.

Aquesta edició de l'Expro/Reus arriba en un bon any per a Fira de Reus, ja que durant el primer semestre d'enguany es va batre el rècord d'activitat, en haver-se dut a terme un total de 7  fires, sis de les quals van ser organitzades per Fira de Reus. La previsió oficial indica que Fira de Reus acabarà l'any havent organitzat 13 fires, 5 més que al 2012.