La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Iniciativa novedosa

La primera fira de la coca de recapte se celebra a Reus aquest proper cap de setmana al Pallol

La fira es farà divendres 27 i dissabte 28 d'aquest mes

26/09/2013 | Per NW Revista de Reus

Una imatge de la presetnació d'aquesta iniciativa que es farà al Pallol.

Una imatge de la presetnació d'aquesta iniciativa que es farà al Pallol.

La Cambra de Comerç i Plujafina Comunicació organitzen la primera edició de la COCADA, la fira de la coca de recapte del Baix Camp que es realitzarà demà divendres i dissabte a la plaça Evarist Fàbregas del Centre Comercial EL PALLOL. "Una iniciativa que vol servir per posar en valor aquesta menja tradicional de casa nostra i, també, el bon fer dels forns de la comarca en l’elaboració d’un producte tan nostrat. A més el certamen permet refermar l’autenticitat dels productes emprats i difondre la seva adequació dins la dieta mediterrània", segons ha explicat el president de la Cambra, Isaac Sanromà..

Segons els organitzadors, "Reus esdevé la ciutat ideal per a quest tipus d’actes populars relacionats amb una gastronomia vinculada històricament amb el Baix Camp i el Camp de Tarragona i que referma la seva capitalitat, com ja s’ha demostrat en d’altres certàmens similars que es realitzen al cap de l’any com pot ser el cas de la Reus Viu el Vi sota el paraigua de la Cambra".

La zona del Pallol és l’emplaçament d’aquest esdeveniment, "Un espai ampli, ben connectat amb els principals eixos de vianants i fluxos comercials, amb una oferta d’aparcament molt àmplia i que pot esdevenir el centre neuràlgic de la ciutat durant els dos dies de la Festa", afirma Sanromà.

ELS HORARIS

La fira es realitzarà a la plaça Evarist Fàbregas, al centre comercial EL PALLOL, el divendres 27 de 18.00 a 23.00 de la nit, i el dissabte 28 de 11.00 a 14.00 i de 18.00 a 23.00.

LA MECÀNICA

En total hi seran representants nou forns de la comarca que oferiran coca de recapte i les seves variants, elaborades seguint la fórmula tradicional. El visitant podrà degustar les coques adquirint el pack que ofereix l’organització. Per nou euros es podrà gaudir de tres racions de coca a triar entre l’ambli assortit exposat, una copa, un portacopes i un tast de vins del patrocinador de l’esdeveniment, el Celler DE MULLER. També hi ha la possibilitat d’adquirir els diversos tastos a preu individualitzat: 2,50 euros la degustació de coca i 2,50 euros la copa, el portacopes i el tast de vins. Els posteriors tastos de vins –un cop obtinguda la copa- s’han d’adquirir directament a l’estand del Celler DE MULLER

EL PROGRAMA PARAL·LEL

La fira pretén esdevenir un nou atractiu lúdico-comercial per la ciutat. D’aquí que des de l’organització s’hagi volgut reforçar el programa d’activitats paral·leles amb tres actuacions vinculades al territori. Divendres a dos quarts de nou comptarem amb l’actuació de JOAN REIG I REFUGI. Dissabte al matí serà el torn del grup de gralles CANYA D’OR DE LUXE. I dissabte a la tarda, atenent el caràcter marcadament comarcal de la convocatòria, la fira serà l’escenari de la trobada d’Esbarts Infantils del Baix Camp.

L’INAUGURADOR

L’encarregat de donar el tret de sortida d’aquesta primera edició de la COCADA serà el popular bateria dels Pets, Joan Reig. Un personatge molt vinculat a la realitat del camp català, que combina l’ofici de músic amb el de pagès, i que sempre ha fet una defensa aferrissada dels productes de la terra que en bona mesura serveixen per elaborar la genuïna coca de Recapte.