La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Factures de Manté i Batesteza

El jutge cita a declarar l'exalcalde Lluís Miquel Pérez com a imputat pel cas Innova

La declaració es farà finalment el proper dilluns a les 10 del matí

26/09/2013 | Per NW Revista de Reus

Imatge de la sortida de Lluís Miquel Pérez en la seva passada declaració al jutjat pel cas Shirota.

Imatge de la sortida de Lluís Miquel Pérez en la seva passada declaració al jutjat pel cas Shirota.

El jutjat d'instrucció número 3 de Reus havia citat a declarar demà al matí a l'exalcalde de Reus Lluís Miquel Pérez pel cas Innova, però la seva declaració s'ha posposat finalment fins dilluns vinent a les deu del matí, a petició de la defensa de l'exalcalde. Una investigació judicial que realitza diligències per tal d'analitzar els contractes que des de Innova es van fer amb Carles Manté i l'arquitecte Jorge Batesteza mentre Josep Prat era director general del hòlding d'empreses reusenc. Pérez declararà com a imputat, després que hagi estat acceptada la petició del grup municipal Ara Reus que en va demanar la seva imputació setmanes enrera. Recordem que el procés es va iniciar l'estiu de l'any passat quan el secretari i l'interventor municipals van redactar un informe en el que qualificaven com a presumptent irregular el cobrament de més de 800 mil euros per part de Carles Manté i de més de 400 mil per part de l'arquitecte Jorge Batesteza. Un i altre haurien realitzat tasques d'assessorament a Innova. el primer en temes de planificació sanitària i el segon durant la construcció del nou Hospital de Sant Joan.

Pérez ja estava actualment imputat pel cas Shirota en el que el jutge investiga la legalitat de l'aval de tres milions d'euros que l'Ajuntament de Reus va fer l'any 2008 a la citada empresa. Pel que fa al cas de les factures pagades pel hòlding d'empreses reusenc durant els anys 2007 i 2011, hi ha actualment quatre imputats: Manté, Bastesteza, Prat i Pérez i s'ha realitzat tres detencions i escorcolls de les vivendes dels tres primers. Pérez és doncs el primer polític que el jutge imputa durant aquests diligències concretes.

Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | Cas de les presumptes factures irregulars d'INNOVA
Després de la declaració de Prat, Ara Reus demana que s'imputi l'exalcalde Pérez pel cas de les factures d'INNOVA

01/08/2013 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

Tres dies després de les declaracions efectuades per Josep Prat Domènech i Carles Manté per la denúncia interposada per Ara Reus en el jutjats nº3 d'Instrucció pel tema del cobrament de les presumptes factures injustificades, el grup municipal Ara Reus ha sol·licitat ampliar les diligències. Aquesta formació política, seguint les recomanacions dels seus advocats i havent estudiat les declaracions de Prat i Manté, faran un pas endavant en la investigació i ha demanat la pràctica de diligències testificals, documentals a més de la imputació de Lluís Miquel Pérez.